Team Norway: Siljehaug imponerer

Team Norway-fører Mads Siljehaug fortsetter å imponere på Europas racerbaner. Denne helgen kjørte han nye runder i det tyske GT4-mesterskapet på Zandvoort, hvor Siljehaug nok en gang gjorde seg bemerket.

Han var raskest på trening, nummer to på kvalifiseringen og gikk opp i en stor ledelse i det første løpet. Så tok teamkamerat Elke Angermayr over rattet og duoen ble nummer to. I det andre løpet imponerte Siljehaug enda mer, da duoen gikk fra 11. plass til seier. Siljehaug og Angermayr ligger på andreplass sammenlagt i ADAC GT4.

-Mads er langt fra den mest kjente bilsportutøveren vi har i Norge, men han er ekstremt rask og jeg spår han en lysende fremtid. Han er også et stolt «produkt» av NBF Talentutvikling. Talentet for å kjøre fort med bil er selvsagt hans egen fortjeneste, men Mads brukte vår karriereguide (som ligger på bilsport.no) til å bestemme seg for å kjøre Reiter Young Stars i 2016. Vi så noen av løpene og la merke til at han hadde et talent helt utenom det vanlige, og fikk han til å melde seg på Bilsporttalentet. Det vant han takket være meget imponerende kjøring, og vi var tungt involvert som rådgivere da han bestemte seg for å ta et år til i Reiter Young Stars i 2017 – takket være pengene han vant. Deretter fikk han tett oppfølging av NBF Talentutvikling, og klarte å vinne dette mesterskapet. Premien var en gratis sesong i Blancpain GT Series i fjor, og etter sterk innsats der skrev han under en femårig proffkontrakt med Reiter Engineering foran årets sesong. Nå ser vi at han utvikler sitt enorme talent i løp etter løp for et av de mest profesjonelle teamene i bransjen, og Mads viser at han er en av de raskeste GT4-førerne i verden per i dag. Det er nettopp slik vi ønsker å jobbe med unge talenter for å gi dem sjansen til å ende opp som profesjonelle, sier sportssjef i NBF Talentutvikling Atle Gulbrandsen.

På Zandvoort kjørte også Dennis Hauger, som denne helgen møtte på noen utfordringer med vekslende føre og kollisjon med konkurrenter. Det ble en 9. 17. og 6. plass på Hauger i helgen, og fortsatt tredjeplass sammenlagt i det tyske Formel 4-mesterskapet.

I St. Louis i USA kjørte Fredric Aasbø inn til andreplass i Formula Drift.