Team Norway: Sterkt av Hauger

Åtte førere fra elitelandslaget og satsingslandslaget til Team Norway har vært i aksjon i helgen, og vi starter med elitelandslaget.

På Anderstorp i Sverige gjorde Dennis Hauger en gjesteopptreden i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Etter en utfordrende sesong i Formel 3 ble dette løpet en stor opptur for Hauger, som imponerte stort og kjørte inn til to tredjeplasser.

Andreas Bakkerud har kjørt et nytt dobbeltløp i VM i rallycross med sin Renault Megane, denne gangen i Riga i Latvia. I lørdagens løp ble det en fjerdeplass i semifinalen, og ingen finale på bergenseren. I søndagens løp lå Bakkerud bedre an, men da han i semifinalen forsøkte å kjøre forbi Timo Scheider endte det med et voldsomt sammenstøt med en jordvoll, og Bakkerud måtte bryte. Han ble også fraktet til sykehuset, men heldigvis klarte Andreas seg uskadd fra ulykken.

Eyvind Brynildsen var eneste nordmann som deltok i helgens Rally Tyrkia, hvor han deltok i WRC2-klassen med sin Skoda Fabia. Det var kun tre deltakere i WRC2-klassen i helgen, og Eyvind startet med å være raskest på shakedown, men punkterte tidlig i løpet. Dermed måtte han bare forsøke å komme seg i mål for å sikre tredjeplassen og VM-poeng.

Mads Siljehaug har besøkt Circuit of the Americas i Austin, Texas, for andre gang denne sesongen i GT4 America. I det første av de to løpene be Siljehaug påkjørt, og han og teamkameraten Nicolai Elghanayan ble til slutt nummer 20, og nummer sju i Silver-kategorien. I søndagens løp ble det en 11. plass totalt, og tredjeplass i Silver-kategorien, som normalt sett består av de raskeste førerne av de tre førerkategoriene i Silver, ProAm og Am, men denne gangen var det også mange i ProAm som gjorde det sterkt.

Simracer Tommy Østgaard deltok i helgen i en runde av BMWSim120Cup sammen med Dayne Warren, og duoen kjørte inn til en andreplass.

Tre utøvere på satsingslandslaget var i aksjon i helgen. Thomas Bryntesson kjørte EM-runden i rallycross i Riga, men han måtte bryte med tekniske problemer. To nordmenn kom til finalen, hvor det ble andreplass på Sondre Evjen og femteplass på Ben-Philip Gundersen.

Martinius Stenshorne og Marcus Ahlmann Sæter kjørte runde to og tre i WSK Euro Series i gokart på South Garda-banen i Italia, og det be en sjuendeplass i første løp i og brutt i andre løp i OKJ for Stenshorne, og en 17. og 7. plass i klassen Mini for Sæter.

Ellers har mange førere på juniorlandslaget gjort det bra i helgen. I gokartløpet på Varna ble det seier i Junior 125 til Dennis Bjerke og en 14. pass til Emil Gjerdrum, i KZ2 ble det seier til Felix Heiberg og også Stian Lie kom på pallen. I X30 ble det tredje- og fjerdeplass på de to Team Norway-førerne Oskar Biksrud og Benjamin Fuglesang i en klasse som ble vunnet av Christoffer Schwabe foran Ruben Kverkild. I Sverige gikk Karl Peder Nordstrand til topps i en runde i det svenske crosskart-mesterskapet og Ole Henry Steinsholt vant bilcrossløpet Talentracet.