Team Norway: Stoppet av koronavirus

Billøp over hele verden er påvirket av koronaviruset, men Rally Mexico ble kjørt frem til og med lørdag, før også det løpet ble avsluttet tidligere enn planlagt.

Ole Chrisitan Veiby ble til slutt nummer tre i WRC2-klassen etter fire ettapeseirer, men Hyundai-føreren tapte mye tid på bremseproblemer fredag.

En bilsportgren som ikke blir nevneverdig påvirket av koronavirus er simracing, og Tommy Østgaard deltok i helgen i 12-timersløpet på Sebring. Tommy og teamkameratene i Coanda Simsport ble nummer fem. Det virkelige 12-timersløpet på Sebring, som Dennis Olsen skulle kjøre, er avlyst.

På grunn av koronaviruset blir det ikke kjørt mange billøp i tiden fremover, men årets andre runde i Simracing Grand Prix kjøres til helgen med flere Team Norway-førere til start!

Ellers er mange løp avlyst eller utsatt. Andreas Mikkelsen skulle denne helgen kjøre årets første løp, belgiske Rally Spa med en VW Polo R5, men dette løpet ble avlyst. Også EM-åpningen i rally på Azorene, som Eyvind Brynildsen skulle kjøre er avlyst. Det samme er den neste VM-runden i rally i Argentina. Dennis Hauger skulle ha kjørt årets første løp i Formel 3 i Bahrain i helgen, men det løpet er også utsatt. Det samme er årets første løp i NLS (tidligere VLN) på Nürburgring med Christian Krognes. Dennis Olsen skulle ha kjørt både 12-timerslpet på Sebring og i Long Beach i IMSA-mesterskapet, i tillegg til World Challenge Europa på Monza, men også disse løpene er avlyst eller utsatt. Løpet i Long Beach rammer også Mads Siljehaug, mens løpet i Monza også rammer Marcus Påverud. I Long Beach skulle også årets første løp i Formula Drift gått av stabelen, men Fredric Aasbø og de andre må vente. Også VM-åpningen i rallycross er utsatt, og gokartløpene som Martinius Stenshorne og Marcus Ahlmann Sæter kjører i Italia er avlyst eller utsatt. Sannsynligvis opplever alle på Norges raskeste landslag enten avlyste eller utsatte løp i tiden fremover.

Vi krysser fingrene for at ting normaliserer seg så fort som mulig, og oppfordrer i mellomtiden alle til å følge myndighetenes tiltak for å begrense smitte.