Team Norway: Suksess på Lånke

Flere utøvere fra Team Norway, Norges raskeste landslag, gjorde stor suksess da det ble kjørt VM- og EM-runde i rallycross på Lånkebanen i trønderske Hell denne helgen.

For VM-førerne var løpet i Norge et historisk øyeblikk, da det var det første VM-løpet i rallycross med elektriske biler. En nordmann stilte til start, nemlig Ole Christian Veiby fra elitelandslaget, og Veiby kjørte inn til en strålende tredjeplass.

I EM-klassen gikk det enda bedre med seier til Andreas Bakkerud fra elitelandslaget, foran landsmann og tidligere Team Norway-utøver Sondre Evjen. Sivert Svardal fra satsingslandslaget røk ut i progression-heatet.

I RX3-klassen viste Marius Solberg Hansen fra satsingslandslaget godt tempo, men han røk ut i semifinalen. I supportklassen kjørte Emil Sivesind fra juniorlandslaget. Han var med i en krasj i første sving i finalen, men ble klassifisert på en tredjeplass. På plass på Lånkebanen var også landslagstrener Jan Åge Asgrimsplass, som fulgte opp landslagsutøverne.

Det ble også stor suksess for dragracer Julie Nataas fra elitelandslaget da hun vant Top Alcohol Dragster i Menards NHRA Nationals Presented By PetArmor på Heartland Motorsports Park.

Elitelandslagsutøverne Andreas Mikkelsen og Torstein Eriksen kjørte Rally Van Staden i Belgia, som oppvarming til VM-runden i Belgia, men de kjørte utenfor konkurransen med sin Skoda.

Også utøverne på juniorlandslaget har gjort det sterkt i helgen. På Krabyskogen ble det seier i helgens NM-runde i crosskart til Nicolai Haldammen. Gokartfører Philip Svendsen kom på tredjeplass i Jönköping. Oskar Biksrud kom på pallen i sitt aller første rally, da han ble nummer to i juniorklassen i Rally Larvik. Andrine Rafoss ble nummer seks, to og fem i de tre løpene i GT4 på Rudskogen. Christer Otterstrøm vant Formel Ford på Rudskogen.