Team Norway: Suksess virkelig og virtuelt

En aktiv helg for utøverne på Team Norway, Norges raskeste landslag, med gode prestasjoner både på virkelige og virtuelle arenaer.

Vi starter på den virkelige arenaen, hvor Norgesmesterskapet i rally startet med Rally Finnskog på lørdag. Ole Christian Veiby fra Team Norway startet best med å vinne den første fartsetappen, men på den andre kjørte han av veien og dermed ble det brutt løp for Hyundai-føreren. Det var Marius Aasen som vant Rally Finnskog. Eyvind Brynildsen deltok også med en eldre VW Golf, men måtte bryte. Men det gjorde ikke så mye da han fikk beskjed om å reise til Finland for å kjøre Arctic Rally i WRC2 da en av Toksport-teamets førere ikke kunne stille til start.

På Adria-banen i Italia kjørte Martinius Stenshorne sitt første løp i toppklassen i gokart, nemlig OK. Martinius viste et veldig bra tempo, og ble til slutt nummer 13 av 33 førere i finalen. Marcus Ahlmann Sæter kjørte OKJ for første gang, men klarte ikke å kvalifisere seg til finaler denne gangen i det tøffe startfeltet med over 100 startende.

Så over til den virtuelle verden, hvor Tommy Østgaard slo til med en andreplass i det ene løpet i Porsche Esports Supercup på Road Atlanta. I det andre løpet ble Tommy nummer åtte, i det som regnes som VM og det tøffeste simracingmesterskapet i verden.

På søndag arrangerte Williams Esports mesterskapet VCO Cup of Nations Pro, for bilsportutøvere fra hele verden som ikke har simracing som sin spesialitet.

-Williams tok kontakt med oss og lurte på om vi kunne være behjelpelig med å skaffe førere fra Team Norway. De hadde allerede kontakt med Henrik Krogstad, og vi fikk med Ayla Ågren og Christian Krognes, forteller sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

Trioen representerte altså Norge, og de kjørte først Audi R8 GT3 på Spa, så var det Holden Supercar i Long Beach, Subaru rallycross på Lånke, Audi R8 igjen på Le Mans, så IndyCar på Indianapolis og til slutt Formel 1 på Monza. Og alle bilene trioen kjørte hadde norsk dekor i startfeltet med flere verdensstjerner som Rubens Barrichello, Mike Rockenfeller, Will Stevens og Phillip Eng.

Trioen sikret en fin sjuendeplass sammenlagt for Norge, mens det var Australia med Matt Cambell, Nick Foster og Bart Horsten som vant.