Team Norway: Titler til Mikkelsen og Eriksen

Andreas Mikkelsen deltok ikke i helgens VM-runde i rally i Spania, men klarte likevel å sikre gullet i WRC2-klassen da fjorårsmester Mads Østberg fullførte helgens løp på en fjerdeplass. Mads sin kartleser Torstein Eriksen, sikret imidlertid kartlesergullet i WRC2.

I WRC2 er det slik at førerne kjører utvalgte VM-runder, og dermed kunne Mikkelsen juble for gull selv om han ikke deltok i Spania. Andreas leder også Rally-EM med god margin, og er på vei mot to prestisjefylte titler denne sesongen. Andreas Mikkelsen var imidlertid på plass i Spania, selv om han ikke kjørte, og der var også TV-reporter og medlem av styringsgruppen i NBF Talentutvikling, Molly Pettit.

-2021 er i ferd med å bli en fantastisk sesong for norsk bilsport med en rekke prestisjefylte titler til førerne på Team Norway, Norges raskeste landslag. Det viser blant annet hvor godt de norske utøverne har jobbet gjennom en krevende pandemi, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

Dennis Olsen kjørte denne helgen en runde i Intercontinental GT Challenge, et mesterskap han vant sammenlagt i 2019. Helgens løp var et 8-timersløp på legendariske Indianapolis Motor Speedway i USA, og Dennis ble nummer ni sammen med sine Porsche-kollegaer Kyle Washington og James Sofronas, og tok også andreplassen i ProAm-klassen.

Flere norske gokartførere har vært i Lonato i Italia for å kjøre verdensfinalen i ROK. Der imponerte Team Norway-fører Herman Ovenstad stort med å være raskest på kvalifiseringen av de over 60 deltakerne i Senior ROK. Han fulgte opp med gode heat, men var uheldig i finalen, hvor han ble klassifisert på en 28. plass, 16 runder bak løpets vinner.

I Danmark har årets siste løp i Citroën DS3 Cup blitt kjørt på Padborg Park, med to landslagsutøvere til start, nemlig Niklas Eker Abrahamsen og Felix Heiberg. Heiberg kjørte sine to første løp i mesterskapet, og imponerte med en fjerdeplass og en andreplass i de to finalene. I finale to ble det forøvrig en imponerende seier til norske Knut Erik Knudsen. Abrahamsen avsluttet sesongen solid med en sjette- og en femteplass i de to løpene.

Tommy Østgaard ble i helgen nummer tre i Le Mans Virtual Series sammen med Joshua Rogers og IndyCar-fører Sage Karam. Oskar Biksrud deltok i nok et løp i Porsche Esports Supercup Contender Series, hvor han forsøker å kvalifisere seg til det som mange kaller VM i simracing neste sesong. Oskar ble nummer 20 i løpet på Road Atlanta, og ligger på en 14. plass i mesterskapet, hvor de femten beste kvalifiserer seg til Supercupen. To løp gjenstår.