Team Norway: Tredjeplass på Daytona

Vi er fortsatt bare i januar, men allerede kan vi slå fast at 2022 også blir et strålende år for norsk bilsport, og utøverne på Norges raskeste landslag.

Vi starter med 24-timersløpet på Daytona i USA, som regnes som et av de klassiske langdistanseløpene i verden. Løpet markerer også starten på årets sesong i det amerikanske IMSA-mesterskapet, og Dennis Olsen stilte til start for Porsche sammen med Patrick Pilet, Laurens Vanthoor og Alexandre Imperatori. Team Norway-fører Olsen var hele tiden blant de raskeste førerne i GTD Pro-klassen, og avslutningen skulle bli av det dramatiske slaget. Olsens teamkamerat Vanthoor ledet nemlig ut på den siste runden, men ble forbikjørt av Porsche-kollega Matthieu Jaminet. Inn i den siste sjikanen forsøkte Vanthoor å komme seg forbi igjen, men det endte med et sammenstøt og snurring – og Vanthoor ble også forbikjørt av Allesandro Pier Guidi i Ferrari – dermed ble det en tredjeplass på Vanthorr, Olsen, Pilet og Imperatori i GTD Pro-klassen.

Martinius Stenshorne har virkelig imponert i sin andre helg i Formel 4-mesterskapet i De Forente Arabiske Emirater. Denne helgen var det fire løp på Dubai Autodrome som skulle kjøres, og Martinius startet helgen med en sterk femteplass. Løpet ble imidlertid avsluttet med at Martinius ble påkjørt, men fordi det ble rødflagg, fikk Martinius beholde femteplassen. Men dette betydde at bilen til fjorårets Bilsporttalent ikke ble klar til løp nummer to. I det tredje ble han nummer 12, noe som betydde pole position i det siste løpet, ettersom man der snur startrekkefølgen på de 12 første. Og i det siste løpet kjørte Martinius inn til en strålende andreplass.

I årets andre NM-runde i rally, Rally Hadeland, ble det seier til Team Norway-kartleser Torstein Eriksen, som leser noter for totalvinner Frank Tore Larsen. Landslagsfører Ole Christian Veiby var på vei mot seier i løpet, da han punkterte og senere snurret på den aller siste fartsetappen. Dermed ble det andreplass til Eyvind Brynildsen, som har med seg Roger Eilertsen som kartleser.

På South Garda-banen i Italia ble årets første løp i gokartmesterskapet WSK Super Master Series kjørt denne helgen. Marcus Ahlmann Sæter kjørte inn til en meget sterk sjetteplass plass i OKJ-klassen.

-Det er utrolig moro å se at vi allerede nå, bare noen uker inn i det nye året kan se tilbake på flere sterke internasjonale prestasjoner av norske landslagsutøvere. Og det er like moro å se hvor godt det gror blant talentene. Vi har flere spennende talenter i norsk bilsport som satser tungt med å kjøre store løp i utlandet nesten hver helg, og som i tillegg leverer strålende resultater. Det lover svært godt for fremtiden til norsk bilsport, sier Atle Gulbrandsen fra Norges Bilsportforbund.