Team Norway: Vanskelig 24-timersløp for Olsen og Krognes

Denne helgen var det klart for et av årets høydepunkter for både Dennis Olsen og Christian Krognes, nemlig 24-timersløpet på Nürburgring i Tyskland.

Begge var sammen med sine teamkamerater blant forhåndsfavorittene, men det gikk ikke veien denne gangen. Løpet ble som vanlig preget av dårlig vær, og ble stoppet i mange timer på grunn av tåke. Dermed ble årets utgave det korteste 24-timersløpet noensinne, og seieren gikk til slutt til Porsche, men ikke bilen til Dennis Olsen.

Beste nordmann ble Christian Krognes, som sammen med David Pittard, Ben Tuck og Jörg Müller, ble nummer 15 totalt med sin BMW M6 GT3 etter en liten krasj tidlig i løpet. Dennis Olsen kom til slutt på en 22. plass sammen med Maxime Martin, Patrick Pilet og Frederick Makowiecki, etter at de hadde kjempet høyt oppe på resultatlista i store deler av løpet.

Også Sindre Setsaas fra satsingslandslaget var med, og han kjørte inn til en tredjeplass i Cup3-klassen med en Porsche Cayman GT4, og i samme klasse kom Oskar Sandberg og hans teamkamerater på en andreplass.

I Rally Sardinia var det knyttet stor spenning til duellen mellom Mads Østberg og Andreas Mikkelsen, men Andreas og kartleser Ola Fløene rullet allerede på den fjerde fartsetappen og måtte bryte. Mads Østberg og kartleser Torstein Eriksen kjørte imponerende på Sardinia, men hadde også mye trøbbel med bilen. En tidsstraff gjorde at det ikke ble seier, men det ble en andreplass i WRC2 for Østberg og Eriksen + en bot for å ha brukt stygt språk i et intervju etter en av fartsetappene.

I Rally Aurskog Høland deltok Ola Jr. Nore fra satsingslandslaget. Ola satser i år på Rally EM, men deltok i NM-runden med en Porsche 944, som han kjørte inn til en tredjeplass i klasse 10 med.

Ayla Ågren har denne helgen kjørt Ligier European Series på Paul Ricard i Frankrike. Sammen med sin teamkamerat Bucher to sjetteplasser i JS2 R-klassen i de to løpene.

Mads Siljehaug har kjørt to nye løp i det amerikanske GT4-mesterskapet på Viriginia International Raceway. Sammen med Nikolai Elghanyan i en KTM X-Bow GT4 ble det 14. plass i løp 1, og femteplass i Silver-klassen, og 22. plass i løp to, og en ny femteplass i Silver-klassen.

Tommy Østgaard fortsetter å imponere i simracing. Sammen med Josh Rogers og Paschalis Gkergkis vant han den digitale runden i SRO Esports GTWC European Endurance Series.

Niklas Eker Abrahamsen fra juniorlandslaget kjørte denne helgen DS3 Cup på Ring Djursland i Danmark, men hadde store problemer med girkassa og slet da han manglet både 2. og 4. gir.