Team Norway: Vi er tilbake!

Permitteringssituasjonen i Norges Bilsportforbund på grunn av Covid-19 er over, og vi er endelig tilbake med våre ukesrapporter, hvor vi oppsummerer hvordan det har gått for utøverne på elitelandslaget og satsingslandslaget (og noen ganger juniorlandslaget) til Team Norway – Norges raskeste landslag!

Elitelandslaget:
Denne uken starter vi i USA, hvor Mads Siljehaug fortsetter å imponere i GT4 America. Først tok Siljehaug dobbel pole position med sin KTM på Road America, før han avsluttet helgen med å vinne det tredje Sprint X-løpet sammen med teamkamerat Nicolai Elghanayan. Duoen ligger nå på en tredjeplass sammenlagt i mesterskapet.

I den digitale verden kjørte Tommy Østgaard inn til en fjerdeplass i helgens runde i Porsche TAG Heuer Esports Supercup på Spa, og han ligger nå på en sjuendeplass sammenlagt.

På virkelige Spa var Dennis Hauger i aksjon i FIA Formel 3. Etter å ha vært nest raskest på trening, ble det en strategibommert på kvalifiseringen, og bare 28. startposisjon. I det første løpet kjørte Dennis glimrende og endte på en 15. plass, mens det ble et vanskeligere løp søndag og 19. plass.

Ikke langt fra Spa ligger Nürburgring, hvor Dennis Olsen ble nummer ni i sin Porsche 911 GT3 i lørdagens NLS-løp (tidligere VLN). Christian Krognes skulle også ha kjørt løpet, men reiste hjem til Norge etter treningen fredag for å unngå å sitte i innreisekarantene, da Tyskland ble et «rødt land» lørdag.

VM-sesongen i rallycross er også i gang, og Andreas Bakkerud ble i helgen nummer sju og seks i Finland, og ligger etter de fire første løpene på en åttendeplass sammenlagt med sin Renault Megane.

En annen Andreas, nemlig Andreas Mikkelsen, er godt i gang med jobben som testsjåfør for Pirelli i Rally-VM, og har vært på Sardinia for å teste dekk med en Citroën C3 WRC.

Ellers blir det spennende til helgen når Rally-VM er tilbake med et løp i Estland, og hvor landslagsførerne Mads Østberg, Ole Christian Veiby og Eyvind Brynildsen skal konkurrere i WRC2.

Til helgen starter også sesongen i Formula Drift, hvor Fredric Aasbø skal debutere med sin nye Toyota Supra. I USA befinner også Ayla Ågren seg, som i år ble nummer sju sammenlagt i den virtuelle utgaven av W Series, ettersom det virkelige mesterskapet har blitt utsatt til 2021.

Satsingslandslaget:
På Beech Bend Raceway Park i USA gikk Julie Nataas helt til topps i klassen Top Alcohol Dragster i helgen, da hun nådde en hastighet på nesten 440 km/t!

Forrige helg imponerte Ola Jr. Nore med klasseseier og godt tempo i Rally Grimstad med sin Opel Adam, og nå øyner han også muligheter i Rally-EM.

Gokartførerne Martinius Stenshorne og Marcus Alhmann Sæter kjører stadig løp i Italia, men for Stenshorne har det vært litt stang-ut i EM i OKJ, hvor han ennå ikke har tatt poeng, til tross for at han har vist at han hevder seg helt i toppen.

Thomas Bryntesson ligger på en åttendeplass i Rallycross-EM etter de to første rundene i Sverige, mens Sivert Svardal har bestemt seg for å ikke kjøre EM på grunn av karantenebestemmelsene. Han skal i stedet gjøre comeback med sin Mazda RX8, og forbereder seg til Rallycross-EM neste sesong.

Covid-19 har blitt en utfordring for flere førere, og en annen som har rettet fokus mot neste sesong er Emil Heyerdahl.

Ellers blir det spennende til helgen når Marcus Påverud igjen skal i aksjon i Lamborghini Super Trofeo, hvor han og teamkamerat Sebastian Balthasar kom på en tredjeplass i det første løpet på Misano. Til helgen kjøres det løp på Nürburgring, hvor også Dennis Olsen skal delta i GT World Challenge Europe.

Juniorlandslaget:
Også utøverne på juniorlandslaget imponerer om dagen. De fleste kjører i Norge, men Emil Gjerdrum var i Italia for å kjøre de to første løpene i FIA Karting Academy Trophy for to uker siden. Emil fullførte alle sine heat, men tok ikke poeng i åpningsløpene.

Niklas Abrahamsen har gått til innkjøp av en Citroën DS3, og debuterte med en tredjeplass i den norske GT4-klassen på Vålerbanen. Ole Henry Steinsholt har bestemt seg for å satse på NM i rallycross denne høsten, mens Karl Peder Nordstrand satser på NM i crosskart som også starter til helgen.

Gokartførerne Stian Lie, Mina Pedersen, Felix Heiberg, Benjamin Fuglesang, Oskar Biksrud og Dennis Bjerke kjører stadig løp og imponerer. Vi skal komme tilbake til en sesongoppsummering av alle på juniorlandslaget etter sesongen.

NB: På siden til NBF Talentutvikling ligger det nå et nyhetsarkiv nederst, hvor man kan lese alle nyheter om NBF Talentutvikling og Team Norway!