Teknisk feil ødela for Syversen

Årets første runde i RX2 ble i helgen arrangert i Belgia. Klassen som tidligere het RXLites har blitt relansert som RX2 og blitt den offisiell rekruttklassen til VM. Til start stod Simon Syversen, klar for sin tredje sesong i klassen.

Allerede på lørdagen viste Simon Syversen at han har brukt vinteren godt. Selv etter noen småfeil i de to første omgangene lå han på en 4 plass sammenlagt etter dag en. Planen for søndagen var klar, å fortsette den gode progresjonen. Tredje omgangen gikk ikke helt som planlagt. Det ble noen flere småfeil og noe uryddig kjøring, men Simon Syversen hadde fortsatt sjans på 3 plassen sammenlagt. Men på vei til start i 4 omgang, smeltet noen ledninger og bilen ville ikke starte. Siden dette var rett før start, rakk mekanikerne heller ikke å fikse det, og omgangen ble kjørt uten Simon Syversen. Det resulterte i null poeng i siste omgang, og Simon Syversen endte helt sist.

«Det var en utrolig skuffende start på sesongen. Jeg følte jeg hadde forbedret meg mye gjennom vinteren, og har ambisjoner om å være med å kjempe i toppen denne sesongen. Vi er allerede 25 poeng bak lederen i sammendraget, så dette var ikke den starten vi håpet på. Dessverre skjer det tekniske feil, og det er ikke noe vi kan forhindre. Men nå rettes fokus mot England, hvor vi skal komme sterkere tilbake.»

Allerede om 2 uker arrangeres det neste løpet. Dette skjer på Lydden Hill sør i England. Løpet sendes på NRK fra 14.00, hvor den siste timen er live.