Tekniske problemer førte Mads av veien

mads_ostberg_470.jpgMads Østberg var i ferd med å gjennomføre sitt beste VM-løp da tekniske problemer satte en effektiv stopper for dette under Wales Rally GB.

Det var rett og slett ikke Adapta World Rally Teams dag i de walisiske skoger lørdag. Mads og kartleser Ole Kristian Unnerud gikk offensivt ut og var innstilte på å forsvare fjerdeplassen etter første dag. Men det skulle tidlig vise seg at bilen ikke var samarbeidsvillig. De måtte slite med en motor som døde ut da de trykket på gassen. Bilens dataprogram avslørte at bensintrykket var for høyt. Før de kom inn til service løste Mads dette ved å koble ut den ene bensinpumpen. Han kjørte forsiktig gjennom med safe-mode-program på motoren, bare for å komme gjennom etappene og inn til service. Likevel holdt han en sterk femteplass, og leverte gode tider til tross for problemene.
Men vondt skulle bli verre. Selv om problemene tilsynelatende var løst, klarte ikke Mads å prestere så gode tider som han ønsket etter service. Det virket som om motoren ikke orket nok. På lørdagens siste ordentlige etappe, ble det en brå slutt på det som lå an til å bli teamets beste VM-plassering noensinne.
– De merket problemer med fremdriften på bilen tidligere på prøven, så noe var opplagt galt. Gassen kuttet selv om pedalen var trampet i bunn. På vei inn i en full høyre, som nyper tverr med en skrent, kutter motoren. Bilen drifter rett ut av veien, forteller teamsjef Morten Østberg.
Han legger ikke skjul på at alle problemene i helga føles bittert.
– For første gang skulle vi kjøre for å få et bra resultat i VM. Gutta var på vei til å gjennomføre alt etter planen, og så skjer dette. Jeg synes vi har lov til å være skuffet, sier han.
Wales Rally GB er over for Mads og Ole når det gjelder å få et godt resultat. Men finner de den rette motivasjonen for å kjøre i morgen, stiller de til start.