Tekniske problemer for Kevin Aabol på Mantorp

STCC Mantorp 20150625, Kevin Aabol
Torsdag ble årets 3. løp i STCC gjennomført på Mantorp Park i Sverige. Team Kia og Team Norway føreren Kevin Aabol gjorde en svært god kvalifisering, men tekniske problemer satte en stopper for gode resultater i løpene.

Et nytt konsept innebar at både trening, kvalifisering og løp ble gjennomført på samme dag. Det siste løpet ble kjørt sent på kvelden i solnedgang. Alt fungerte bra på treningene, og Kevin og teamet fant raskt frem til et oppsett for kvalifiseringen. Der satte han 6. beste tid både i den første
vanlige kvalifseringen, og 6. tid igjen i «Super Pole» hvor man får 1 runde til å sette en tid. Dette innebar 6. startspor i det første løpet og 5. i det andre løpet.

– Endelig fikk jeg til en god kvalifisering! Dette er noe jeg har slitt med tidligere, og har jobbet med å mestre, så å få det til føles utrolig godt. Sa Kevin etter dagens kvalifisering.
Etter Grid Show og autografsignering ble det første løpet kjørt. Kevin fikk en dårlig start, og fikk aldri hentet inn forspranget til konkurrentene. Han endte på en 10. plass på tross av at han satte beste tid av alle i banens første av to sektorer.

– Jeg fikk en veldig dårlig start med alt for mye hjulspinn og tapte mange plasser på det. Bilen fungerer godt i den første sektoren, men vi sliter i sektor 2. I tillegg fikk jeg problemer med girkassen etter halvkjørt løp, og da var det vanskelig å ta igjen de tapte plassene. Sa en skuffet
Kevin etter dagens første finale.
Før det andre løpet jobbet teamet på spreng for å fikse problemet med girkassen. Den så ut til å fungere godt frem til løpet var halvkjørt, hvor problemene meldte seg igjen. Girkassen låste seg igjen, og ville ikke gire ned. Det som lenge så ut til å kunne bli en pallplass endte med å bli en 8.
plass.
– Utrolig kjipt at det ble tekniske problemer også i finale 2 med tanke på at dette kunne blitt min første pallplass i STCC. Men vi tar med oss det at vi endelig er konkurransedyktige på kvalifiseringen videre. Avsluttet en skuffet Kevin.

Neste løp går på Falkenberg Motorbane 10-11. Juli.