Tekniske problemer for Mads

mads_jordan16-2.jpgGod kjøring av Mads Østberg i dag kunne ikke veie opp for fredagens tekniske problemer. VM-runden Rally Jordan endte med et resultat som ikke helt var slik Mads Østberg, kartleser Jonas Andersson og resten av teamet hadde håpet på – til tross av svært god kjøring av østfoldingen.

Østberg ligger likevel på en sterk sjetteplass totalt i VM-sammendraget.
– Dette er andre gang på rad et godt løp og en god plassering ødelegges på grunn av en teknisk feil, sier 23-åringen Mads Østberg. – Det er ekstra irriterende når det er den samme feilen som har skjedd to ganger på rad.

Etter knallgod kjøring av Mads på de første fartsetappene i går, fikk de et nytt girkassehavari. Målet om en god totalplassering i rallyet var dermed utenfor rekkevidde. Duoen Østberg og Andersson stilte likevel til start på dagens åtte fartsetapper med godt mot, og ville bruke fartsprøvene som testing og forberedelser til den neste VM-runden, som kjøres på Sardinia 5. til 8. mai.

God kjøring på dagens etapper gjorde at Mads Østberg endte på en sterk 13. plass totalt i Rally Jordan. Rallyet ble vunnet av Ogier, Latvala kom på andreplass og Loeb på tredje.

Mads og kartleser Jonas ligger dermed på en sjetteplass i VM-sammendraget, etter fire kjørte VM-runder.
Dagens etappetider bekrefter at duoen har holdt et høyt tempo; på flere fartsprøver kom de i mål på femte- eller sjetteplass, og de slo dermed mange av verdensmesterskapets aller beste og mest rutinerte førere.

Fornøyd med kjøringen

– Alt fungerer perfekt inni bilen, sier Mads. – Jeg er fornøyd med min kjøring, men frustrasjonen over de mange små og større problemene vi har hatt gjør litt med motivasjonen – som igjen gir utslag på tidene, forteller østfoldingen.
Motorprogrammeringen i Mads´ Ford Fiesta RS WRC, som han kjører rally-VM i for M-Sport Stobart Ford World Rally Team, er heller ikke helt optimalisert. Bilen er derfor noe langsommere enn de andre på de raske fartsetappene.

– Men dette, og de andre småtingene, skal vi løse til VM-runden på Sardinia, sier Mads.

– Vi har igjen hatt gode noter, og har fått et veldig godt grunnlag for et eventuelt senere Rally Jordan, sier Mads´ kartleser, svenske Jonas Andersson. VM-runden i Jordan er ikke med på neste års WRC-kalender.
At samarbeidet i bilen fungerer veldig godt, bekreftes av at Østberg igjen har kjørt et feilfritt rally med stabil, god fart. Om han ikke hadde fått tilleggsminuttene for etappene de ikke fikk kjørt i går, ville han hatt potensiell mulighet for en plassering blant de fire-fem beste.

– Men det er jo slik rally er, sier Mads.
– Teamet vårt fungerer veldig godt, og alle jobber nå for å luke vekk småproblemene før Rally Sardinia, sier en optimistisk Mads Østberg.