Tekniske problemer frarøvet Evjen finaleplass

Etter god kjøring i hele helgen var et teknisk problem det som avgjorde for Sondre Evjen på hjemmebane da RX2-mesterskapet besøkte Lånkebanen.

Sondre Evjen har et mål om å kjempe i toppen i den internasjonale RX2-klassen, og i helgen hadde han definitivt tempoet inne. Den tredje runden i det internasjonale RX2-mesterskapet hadde tatt turen til Trøndelag og Lånkebanen utenfor Trondheim, og hallingdølen leverte varene lenge.

En tyvstart i den første av de fire innledende rundene gjorde det riktignok vanskelig, men Evjen kjørte inn til bestetid i den andre omgangen. Med en femte- og en tiendetid i de to siste innledende omgangene endte 19-åringen med en femteplass etter de innledende omgangene, og sikret seg dermed en plass på andre rad i semifinalen. Der gikk imidlertid ikke alt etter planen.

– Det var en reim som hoppet av på den andre runden, og det gjorde at bilen verken ladet eller fikk kjøling. På grunn av det gikk bilen i nødmodus, så jeg hadde mye mindre krefter enn jeg vanligvis har, forklarer Sondre.

Evjen hadde lå på en trygg andreplass før de tekniske problemene, og i mål var han kun et sekund etter svenske Andreas Backman som endte på tredjeplass i semifinalen og dermed sikret seg finalebilletten. 

– Hvis bilen hadde vært i orden er jeg rimelig sikker på at jeg hadde vært i finalen. Sånn sett er det selvfølgelig litt surt, men det er dessverre sånn som skjer innimellom, sier Evjen. 

Til tross for den litt kjedelige avslutningen er Evjen generelt fornøyd med helgen.

– Det gikk veldig bra bortsett fra problemene i semifinalen, og det har vært en veldig bra helg generelt. Banen her er veldig morsom og det har vært veldig mye folk på banen. Det er noe spesielt ved å kjøre på hjemmebane, sier Evjen.

Poengmessig endte Evjen, takket være den gode plasseringen i de innledende omgangene, som nummer syv.

Neste løp for Evjen går av stabelen fra 30. juni-2. juli i svenske Höljes.

Resultater RX2
1. Cyril Raymond (FRA)
2. Tanner Whitten (USA)
3. Glenn Haug (NOR)
4. Andreas Bäckman (SWE)
5. Dan Rooke (GBR)
6. William Nilsson (SWE)
7. Sondre Evjen (NOR)
8. Guillaume De Ridder (BEL)
9. Simon Olofsson (SWE)
10. Marcus Höglund (SWE)
10. Simon Wågø Syversen (NOR)
12. Vasiliy Gryazin (LVA)
13. Tony Sormbroen (NOR)
14. Jessica Bäckman (SWE)
15. Sandra Hultgren (SWE)

Sammenlagt
1. Cyril Raymond (FRA) 85 p
2. Dan Rooke (GBR) 73 p
3. Tanner Whitten (USA) 59 p
4. Glenn Haug (NOR) 52 p
5. Simon Olofsson (SWE) 50 p
6. Guillaume De Ridder (BEL) 47 p
7. Sondre Evjen (NOR) 42 p
7. William Nilsson (SWE) 42 p
9. Vasiliy Gryazin (LVA) 30 p
10. Thomas Holmen (NOR) 27 p