God test av Møller Motorsport

Moller_15_aug
Møller Bil Motorsport gjennomførte i påsken en vellykket test på Nürburgring, og er snart klare for sin niende sesong i det tyske VLN-mesterskapet.

 

Møller Bil Motorsport fortsetter i år med sine førere Håkon Schjærin fra Flisa, Atle Gulbrandsen fra Hamar og Kenneth Østvold fra Ottestad. I tillegg skal Anders G. Lindstad fra Flisa kjøre et løp. Teamet fortsetter også med sin Audi TT i klassen for biler med toliters turbomotorer, og skal i år kjøre fem av de ti løpene i VLN-mesterskapet.

 

– Never change a winning team, er det noe som heter. Vi hadde en fantastisk sesong i fjor med to seirer, flere pole positions og to andreplasser. Vi mener at vi har potensial til å vinne løp med den samme bilen og de samme førerne i år også, så derfor gjør vi ingen store endringer. Men vi har gjort noen små oppgraderinger på bilen, og dette fungerte meget bra under testen i påsken, forteller Håkon Schjærin.

 

VLN-mesterskapet starter allerede kommende helg, men Møller Bil Motorsport skal ikke i aksjon før i det andre løpet den 30. april.

 

– Som de fleste andre team kjører vi ikke alle ti løpene, da dette er meget ressurskrevende. Husk at hver enkelt av våre tre førere kjører like langt i et VLN-løp som vi ville ha gjort i en hel NM-sesong i racing.

 

Alle løpene i VLN går på verdens lengste racerbane, den 25 kilometer lange Nürburgring Nordschleife, og løpene er fra fire til seks timer lange med innlagte sjåførbytter underveis. Etter å ha vært den største klassen i mesterskapet, har antallet deltakere sunket i SP3T-klassen de siste par sesongene. Men nå ser det ut som klassen får et oppsving.

 

– Vi vet ikke eksakt hvor mange som skal delta i vår klasse i de løpene vi skal kjøre, men det ser bra ut. Både Subaru og Lexus er ventet med fabrikksbiler i vår klasse, og det vil dukke opp noen team med lik bil som det vi har. Det er også ventet at flere team vil stille til start med de nye TCR-bilene i vår klasse, avslutter Håkon Schjærin.