Tester på Nürburgring

moller.jpgFørstkommende helg starter sesongen for det norske VLN-teamet Møller Bil Motorsport med årets første test på Nürburgring Nordschleife i Tyskland.

Møller Bil Motorsport er klare for sin femte sesong i det tyske langdistansemesterskapet VLN med sin velkjente Audi TT 2,0 TFSI. Men selv om bilen er den samme som teamet debuterte med i 2008, har den vært utviklet kontinuerlig frem til i dag.

– I racing står ikke utviklingen stille, så vi utvikler bilen litt foran hvert eneste løp og ekstra mye mellom hver sesong. Selv om bilen ser ganske lik ut som i 2008 er den svært annerledes og mye raskere i dag. Og nå håper vi den er litt raskere enn i fjor også, sier kjørende teamsjef Håkon Schjærin.

Testen vil foregå på den 25 kilometer lange Nürburgring Nordschleife, samme bane hvor også alle løpene i VLN-mesterskapet arrangeres.

– Vi kjenner banen svært godt etter mange år i dette mesterskapet, men konkurransen i klassen blir bare tøffere og tøffere, så derfor er vi nødt til å utvikle bilen. Vi ønsker ikke å gå i detalj med hva vi har gjort i vinter, men som tidligere har vi prøvd å være smarte ettersom vi ikke har de samme ressursene som konkurrentene.

De smarte løsningene har tidligere vist seg å fungere godt for det helnorske racingteamet, som har vunnet løp 2008, 2010 og 2011.

– Ettersom vi ikke kjører alle løpene i mesterskapet så kjemper vi ikke om noen sammenlagtseier. Vi satser på gode enkeltresultater i de utvalgte løpene vi kjører. Dessuten er det like viktig for oss å være en motiverende faktor for ansatte i Møller Bil. Vi kombinerer sportslige målsettinger med intern motivasjon, spesielt for unge mekanikere som blir med oss på tur til Nürburgring.

Møller Bil Motorsport skal kjøre fem løp i VLN-mesterskapet denne sesongen med sjåførene Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen og Kenneth Østvold. Det første løpet går den 14. april