Testet med Andreas Eriksson

holten_13_oktÅsmund og Daniel Holten var søndag på Kinnekulle Ring i Sverige og testet Supercar Lites og Supercar med Andreas Eriksson.

 

Utgangspunktet for testingen var at Åsmund Holten hadde meldt seg på lanseringsopplegget for den nye serien Supercar Lites, som skal kjøres under STCC i Sverige neste år, og testing av bilene som skal brukes i serien. Dette er biler som Andreas Eriksson og firmaet hans Olsbergs MSE har utviklet og bygger. Bilen har rørramme, plastkarosseri, firehjulstrekk og en 2.4 liters Ford Duratec – motor på 300 hester, som er montert bak kupéen. Klassen Supercar Lites har i 2013 vært egen klasse, ved siden av Supercar, under Global Rallycross i USA, og i 2014 vil klassen bli kjørt sammen med racingserien STCC i Sverige.

 

Etter introduksjonen av klassen og opplegget for testdagen, fikk Åsmund prøve seg ute på rallycrossbanen på Kinnekulle Ring, og han var godt fornøyd.

-Syns det gikk bedre og bedre for hver runde. Det var en veldig god bil å kjøre med mye kraft, sa han etter kjøringen. Han er nå positiv til å prøve å få til kjøring i STCC med en slik bil neste år.

– Opplegget er at Olsbergs MSE selger disse bilene for 1.2 million, og jeg vil nå se på om det er mulig å finansiere en slik bil og et opplegg for kjøring i STCC. Får jeg til det vil Citroen Saxoen jeg har kjørt i år bli solgt. Om det ikke går, vil jeg holde frem med å kjøre den i NM, sier Åsmund.

D_HolteN-13_okt

Siden Andreas Eriksson og finnen Toni Wiman på lørdagen før testingen, kjørte finalen i det svenske mesterskapet i rallycross på Kinnekulle Ring, i hver sin Ford Fiesta Supercar, fikk Daniel Holten tilbud om å kjøre en av disse på søndagen. Olsbergs MSE har til sammen bygd 18 slike biler, og bilen Daniel fikk kjøre var en av de siste, bygd i 2013.

– Bare helt fantastisk å få tilbud om å kjøre en slik bil, og jeg merket med en gang at bilen var lettkjørt og hadde masse krefter, sier han etter kjøringen.

Daniel Holten har i 2013 kjørt NM både i bakke og rallycross i Supernasjonal. I bakke ble det en sølvmedalje, mens han endte på femte plass i rallycrossen. I tillegg kjørte han Supercar i Frode Holte sin Volvo C30 under EM-rundene på Lånke og Høljes, der han kom til semifinale på Lånke, og finale og femteplass i Høljes. Totalt har det blitt 14 løp i rallycrossbiler 2013.

– Jeg liker å konkurrere i rallycross og utover i sesongen har det gått stadig bedre i Ford Fiestaen jeg kjører i NM. Om det blir mer kjøring i Supercar vet jeg ikke, men jeg liker meg i toliterklassen i NM og ser uansett frem til en ny sesong der, sier han.