Tett løpsprogram for Shortcar

shortcar_500.jpgMed tre løp på tre helger i grenene Racing, Rallycross og Bakkeløp har det vært full action i de fleste Shortcar garasjer. Flotte arrangement, flott vær og knallhard kniving om poengene har gjort det til en spennende ettersommer.

Bakkeløp på Varna 30.-31.08
Siste løp var Bakkeløp på Varna. Shortcar stilte mannsterke og for første gang med egne duskedamer.
Traseen på Varna var ny for alle, noe som ga et ekstra spenningsmoment helt fra start. En teknisk og komplisert trase satt alle sjåfører under press.
Det er fortsatt en hard kamp om poengene og årets siste løp blir på Lillehammer 13.september. En åpen kamp om mange plasseringer kommer til å sette sitt preg på kjøringen i Lystgårdbakkene.
Tommy Kongsten vant, Per Anders Johansen kom på andre og Gaute Øren fikk en tredjeplass.

«Alt gikk etter planen, jeg grublet mye på gamle oppskrifter og lagde et godt oppsett som fungerte hele helgen. Med litt flaks på slutten så gikk det i boks. For meg var det en behagelig helg, fylte bensin og sjekket luft, resten fungerte som det skulle. Det gode oppsettet ga meg også roen til å kunne være fokusert og kjøre et godt løp»- sier en fornøyd Tommy Kongsten etter løpet.

«Jeg fant et mykt og godt oppsett, alt gikk etter planen til siste finale. Med pallplass i første finale var jeg sugen på førsteplass i finale 2. Jeg gamblet på å kjøre med svært lite bensin og ble straffet for dette i en lang venstresving hvor det hostet stygt i motoren.» – forteller Per Anders Johansen.

Racinghelg på Rudskogen 23.-24.08
Forrige helg var det dobbeltløp på Rudskogen i strålende høstvær. Sammen med de øvrige klassene i NM/NC ble det gjennomført to knallharde finaler i Shortcar. Før begge finalene var det store mengder oljesøl på banen som ble strødd med sand. Banen endret karakter og det nye begrepet RallyRacing dukket opp etter å ha kjørt i steinsprut og breisladd i to finaler.
Gaute Øren tok en dobbeltseier, mens Tommy Kongsten og Morten Ravnås tok en andre og en tredjeplass hver.

Rallycross på Gardermoen 16.08
Det har også vært Rallycross på Gardermoen hvor Tommy Kongsten, Per Anders Johansen og Gaute Øren tok de første plassene.

Neste løp
14. september blir Norgescup’en avgjort på Lillehammer i årets beste bakkeløp.
«Det kommer til å lades maksimalt i dette løpet. Pallplasseringene er enda ikke avgjort etter sju løp i Norgescup’en og det er mange som er sugne på de siste poengene. Jeg gleder meg til Lillehammer og har ambisjon om å ta en førsteplass i dette løpet» – sier en spent Gaute Øren som allerede har begynt oppladningen til Lysgårdsbakken.

Shortcar hjemmeside