Theodor Olsen imponerer i USA

På 18-årsdagen setter Theodor Olsen fra Moelv seg på flyet alene for å satse videre på en gryende racingkarriere i USA.

Theodor har allerede vist imponerende takter både i Norge og utlandet. I fjor dominerte han i den skandinaviske Radical-serien, og fikk muligheten til å kjøre finalene i European masters series på Jerez for et engelsk team. Her fikk han virkelig fikk vist fram sitt talent, og ble etter det invitert til USA for å kjøre North American Master Series med samme type bil.

Der har han i løpet av første halvår 2017 levert imponerende resultater – med to seiere på den legendariske Laguna Seca-banen som foreløpig høydepunkt.

Når Theodor nå setter seg på flyet til USA lørdag 12. august, blir han en del av en eksklusiv klubb av norske bilsportsutøvere som får kjøre løp uten å betale noe som helst. Olsen får full støtte av Radical Texas, og skal i løpet av ukene han er i USA også være med på fabrikkens tester av Radicals nye bil SR8.

– Det har vært en veldig spennende reise så langt, og så lenge jeg fortsetter å levere er jeg sikker på at dette er et stort steg i riktig retning for min karriere, forteller Olsen.

Programmet for Theodors USA-tur avsluttes med finalene i North American Masters-serien som går av stabelen på Circuit of the Americas utenfor Austin i Texas – en bane som også brukes til blant annet Formel 1.

Til tross for sin unge alder, har Theodor et klart mål for karrieren – langdistanseracing i en prototypebil.

– Målsetningen er å kunne kjøre LMP2-klassen i 2019-sesongen. For at det skal bli realistisk, er jeg avhengig av å levere gode resultater hele veien. Nå har jeg et bra team rundt meg, så alle forutsetninger skal være på plass, sier Olsen – som allerede har fått tilbud om videre kjøring i 2018-sesongen.

LMP2 er en stor klasse på verdensbasis, og disse bilene deltar blant annet i det velkjente 24-timersløpet på Le Mans. Det kjøres også en rekke andre langdistanseløp gjennom sesongen over hele verden. Allerede i november kan Theodor få muligheten til å prøve seg i en Radical RXC Coupe turbo – da skal det nemlig kjøres 24-timersløp på den samme Circuit of Americas-banen, og unggutten håper på en plass bak rattet.

– Jeg har allerede fått signaler om at det kan være muligheter for et sete i dette løpet. Det hadde gitt meg muligheten til å vise meg frem i enda større grad – også i konkurranse med andre biler, sier Olsen. 

Fokuset nå er imidlertid på treningen frem mot finalen som går av stabelen 2. september.