Thomas Bryntesson ble vinner av ”Bilsporttalentet 2014”

Thomas_Bryntesson
Rallycross-føreren Thomas Bryntesson (18) fra NMK Trøgstad stakk av med seieren i den prestisjefylte konkurransen «Bilsporttalentet 2014». Under Norges Bilsportforbunds premieutdeling fredag kveld kunne han motta den gjeve premien til en verdi av hele 300.000 kroner.

 

Bilsporttalentet er den mest omfattende og prestisjefylte talentkonkurransen i norsk motorsport. Blant alle bilsportsutøvere mellom 16 og 21 år blir fem finalister plukket ut. Finalistene ble testet over to dager på Vålerbanen i september. Under konkurransen kjørte deltagerne både Shortcar og en Subaru Impreza rallybil med firehjulsdrift på den store asfaltbanen. De kjørte gokart og crosskart, delvis i terreng, på grus og asfalt. De konkurrerte i en tøff fysisk test der både spensthopp på tribune, løping og sykling inngikk. De blir også målt etter en presentasjon av seg selv for juryen og i hvordan de klarer seg i en situasjon med TV-intervju. I tiden fra finalen og frem til i dag har de fem levd i stor spenning.

 

Juryen hadde en vanskelig oppgave, for alle de fem finaledeltagerne leverte en sterk konkurranse. Men den juryen mente kom best ut av alle i de krevende testene, og viste størst fremgang i år var Thomas Bryntesson fra NMK Trøgstad. Thomas, som har norsk mor, svensk far og norsk lisens, er bosatt i Töcksfors i Sverige.
Thomas har markert seg sterkt i karting i sine unge dager, og siste sesong vant han norgescupen i rallycross for biler inntil 2400 ccm.

Norges Bilsportforbund har flere samarbeidspartnere som støtter opp om konkurransen. Disse er Kongsberg Automotive ASA, Bladet BIL/bilnorge.no, NAF Trafikksenter Vålerbanen, motororganisasjonene KNA, NAF, MA, NMK, Team Super Nasjonal, Proffklær, Voldsund Motor, Ruterknekt og TV Media Produksjon AS og Stian Sørlie Motorsport.

 

 

 

Finaledeltagere 2014 var:

Sindre Furuseth                        NMK Gardermoen                     21 år     Rally
Thomas Bryntesson                  NMK Trøgstad                          18 år     Rallycross
Ayla Ågren                               KNA Varna                              21 år     Formel-racing
Marius Nakken                         NAF Msp. Ålesund                   20 år     Racing
Ole Christian Veiby                   KNA Solør Motorsport              18 år     Rally/Rallycross

 

 

Tidligere vinnere:
2007: Pål Varhaug, NAF Motorsport Gjesdal
2008: Thomas Eidjord, KNA Varna
2009: Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum
2010: Andreas Bakkerud, NMK Bergen
2011: Øystein Helgheim, KNA Nordvest
2012: Dennis Olsen, KNA Varna
2013: Henrik Furuseth, NMK Gardermoen