Thomas Schie hopper av STCC

thomas_schie.jpgEtter mye frustrasjon og mange uheldige opplevelser den siste tiden, velger Thomas Schie, i samarbeid med sine sponsorer, å bryte kontrakten med det svenske Chevrolet-teamet.

Han hopper dermed av STCC etter tre runder og seks kjørte løp denne sesongen.

– Det er mange grunner som har vært avgjørende for dette valget. Men, jeg føler at jeg skrev kontrakt under helt andre forutsetninger i fjor høst. Nå har det hele blitt for uprofesjonelt til at jeg kan fortsette, sier lørenskogingenThomas Schie. Avgjørelsen ble tatt etter et møte med teamet tirsdag.

Det er ingen lett avgjørelse for Thomas Schie, for han akter ikke å legge hjelmen på hylla, og han fortsatt sponsormidler igjen. Men han ønsker ikke å bruke de pengene på dette teamet slik situasjonen har blitt. Av seks løp i år, har alle vært preget av tekniske problemer.

En av grunnene som Thomas trekker frem, er situasjonen under gateløpet i Gøteborg sist helg, der teamet sendte ham ut på banen, selv da de visste at bare tre hjulbolter var festet på det ene hjulet.

– Jeg hadde forlangt at vi skiftet til sterkere hjulbolter, de samme vi kjørte med på slutten av fjorårets sesong. Dette ble ikke gjort, og faktum er at jeg nå har mistet et hjul flere ganger. De setter ikke bare mitt liv på spill, men også funksjonærer og publikum, sier Thomas Schie.

At finanskrisen har gjort situasjonen vanskelig legger heller ikke Thomas skjul på, og han tror ikke teamet har penger til å fullføre årets sesong. Derfor vil han ikke legge mer penger i teamet. For å satse på dette nivået er Thomas Schie, som alle andre avhengig av sponsorinntekter. Også for disse har situasjonen blitt vanskeligere i år.

– Teamet har valgt å sette opp et separat telt for mine sponsorer, og de kommer derfor ikke i kontakt med meg under løpene. Selv pressen har vanskelig for å komme inn i teltet vårt. Slik kan vi ikke ha det, sier Schie.

Thomas hadde også mange tekniske problemer under fjorårssesongen, men beviste når alt fungerte at han kunne hamle opp med de beste. Og under gateløpet i Gøteborg ble det en annenplass. Også under treningen foran årets løp beviste han dette med å kjøre inn til andretid.

– Jeg synes det er trist å måtte gi meg nå, men jeg velger i samarbeid med mine sponsorer denne løsningen. Så får vi se om vi finner noe annet å satse på, for jeg akter fortsatt å kjøre billøp, sier Thomas Schie.