Thomas Schie klar for ny sesong

t_schie_port.jpgFørstkommende lørdag er det klart for sesongpremiere i STCC. Der stiller  Thomas Schie i sin Chevrolet Lacetti, og med forandringer både i løpsopplegg og med selve bilen, er han meget optismistisk foran åpningsløpet på Mantorp Park.

– Jeg tror mange av de forandringene som er gjort i løpsopplegget, og de forbedringene vi har gjort med bilen vil gagne oss bra, og derfor blir det spennede å komme i gang, sier Thomas Schie. I fjor fikk han en andreplass som best, og havnet på syvendeplass totalt.

Under fjorårssesongen kjørte man kun et langløp på 40 minutter. I år skal man kjøre to korte løp, men som i fjor kjører de åtte beste fra kvalifiseringen Super Pole for den beste startposisjon i det første løpet. I det andre løpet snur man de åtte beste fra det første løpet. Nytt er det også at man skal kjøre på Yokohama-dekk.

– Bare det at vi nå skal kjøre to korte løp, vil slå positivt ut for oss som kjører framhjulsdrevet bil. Med så lange løp som i fjor, fikk vi en enormt dekkslitasje. Dekkreglementet kan også slå positivt ut, da alle nå starter på blanke ark, uten de erfaringene de hadde med den forrige dekktypen, sier Thomas Schie.

– Men det er samtidig viktig med suksess i det første løpet, for misser en der må man kanskje starte bakerst i det andre løpet, og da blir null poeng i begge løpene. Havner man derimot på åttendeplass i det første løpet, starter man først i det andre. Og så jevnt som det var tidsmessig i fjor, er vinnersjansene da store, sier Thomas.

Bilen Thomas kjører er den samme Chevrolet Lacetti han kjørte i fjorårssesongen for det svenske Chevrolet-teamet. Men det har igjennom vinteren blitt gjort flere forandringer på den.

– Vi har blant annet fått en vassere motor, og kan også med den fjerne ti ekstrakilo vi måtte kjøre med i fjor. Likeledes har vi gjort små forandringer på bremsene, og dermed fått mere stabile bremser bak, sier Thomas Schie.

De har også jobbet mye med forstillingen på bilen, da Thomas følte at bilen understyrte en del i fjor.

For å stå best mulig rustet til årets sesong har Thomas Schie vært i Portugal for å teste. Teamet har også testet flere ganger på svenske baner.

– Føler vel at jeg er godt forberedt, og har jo nå et år bak meg i mesterskapet. Dermed kjenner jeg alle banene, så jeg akter å fighte i toppen. BMWene jeg skal konkurrere mot er det samme som i fjor. Volvo blir sterke, men vi har også lært av alle småproblemene vi hadde i fjor. Så jeg er optimist, sier Thomas Schie.