Thomas Schie med på 4. plass

thomas-schie_08.jpgThomas Schie leverte meget god kjøring, da den nest siste runden i STCC-mesterskapet ble kjørt på Vålerbanen søndag. Han kjørte seg raskt frem i feltet, etter en dårlig startposisjon og kunne passere målstreken på fjerdeplass.

Det var knyttet stor spenning til hva Lørenskog-gutten kunne prestere på hjemmebane, for under hele sesongen har Thomas vært rask under trening og kvalifisering. Men har i selve løpene ikke bestandig hatt flaksen på sin side.

– Dette med hjemmebane stemmer jo heller ikke, for det er faktisk den av banene jeg har kjørt minst på, sa Thomas før start.

Under tidskjøringen tidlig søndag morgen, fant Thomas fort flyten, og kunne notere den fjerde beste tiden. Under kvalifiseringen stemte det derimot ikke, og Thomas fikk bare en skuffende syvendeplass. Under Super Pole ble han bare nummer åtte.

Når starten gikk i selve løpet var Thomas på hugget fra første meter. Etter jevn og fin kjøring under samtlige 40 runder, kunne han passere målstreken på fjerdeplass. Det kunne fort ha blitt en tredjeplass, for Thomas tok kraftig innpå Richard Gøransson. Men, nåår det gjenstå fem runder, kom imidlertid «Safe Car» ut på banen, og lå der til målgang. Da kunne ikke Thomas sette inn noe støt på Gøransson.

– Jeg er veldig godt fornøyd med selve løpet, men måtte svinge unna Gøransson tidlig i løpet da han holdt på å snurre. Hadde ikke det skjedd kunne jeg kanskje hatt bedre heng på teten, og resultatet vært noe annet, sier Thomas Schie.

Full så fornøyd var han ikke med kvalifiseringen. Men en førerfeil og punktert støtdemper gjorde utslaget her. Med helgens fjerdeplass tok Thomas seg opp på syvendeplass sammenlagt, og passerte dermed Tommy Rustad som måtte bryte på Våler.

Robert Dahlgren vant løpet, mens Richard Gøransson med sin tredjeplass sikret seg mesterskapet sammenlagt før finalen på Mantorp.