Thomas Schie på fjerdeplass

thomas_schie.jpgThomas Schie i sin Chevrolet Lacetti har hatt «stang ut » i de tre foregående rundene i STCC. Under søndagens løp på Karlskoga klaffet det endelig

I et meget actionfylt og spennende løp kjørte han seg rett til andreplass ut av første sving, etter å ha startet fra det åttende sporet. Over mål ble det fjerdeplass.
– Jeg og teamet må være fornøyd med dette resultatet. For uansett om jeg lenge lå på andreplass, tror jeg det hadde vært vanskelig å forsvare den plassen etter 33 runder, sier Thomas Schie. Det begrunner han med at Karlskoga gir en hardere dekkslitasje for de fremhjulsdrevende bilene, kontra de bakhjulsdrevende BMW.

– De kan bremse mye senere inn i svingene, og tjener dermed mye tid på det, sier Schie.

Løpet på Karlskoga ble et meget spennende løp. Allerede i den første svingen forsvant de tre som stå lengst fram i starten, deriblant Tommy Rustad etter at Thomas Ekstrøm smalt i han. Thomas Schie tok seg opp på annenplass bak Richard Göransson, og lå der i 16 runder, før han måtte av banen. Han kom seg inn igjen på tredjeplass.

I den 24 runden ble han felt av oljesøl på banen, men også denne gangen kom han seg igjen på banen. Og rett før målgang klarte han å passere Robert Dahlgren og tok med seg fjerdeplassen.

– Denne gangen har jeg ingen andre å skylde på enn meg selv. Det var to førerfeil, og den siste skjedde fordi jeg trodde oljesølet var borte, sier Schie.

– Du har farten inne, for det var faktisk bare Fredrik Ekblom og Richard Göransson som hadde bedre rundetider enn deg, under samtlige 33 runder.

– Meget oppløftende, og vi er så absolutt på rett vei. Bilen fungerer, depotstoppet fungerte, og vi hang med i teten hele veien. Så nå bør vi snart være med å kjempe om seieren, sier Thomas Schie.

Kanskje den kommer om fjorten dager. Da er det gateløp i Gøteborg, og den banen er ny for alle deltakerne.