Thomas Schie savner flyten

thomas-schie_08.jpgThomas Schie kjørte inn til den nest beste tiden under testkjøringen i STCC på Sturup i Sverige søndag. Så begynte problemene.

Probleme gjorde blant annet at han ikke fikk kjørt kvalifiseringen og dermed måtte starte helt bakerst i selve løpet .

Det så med andre ord lyst ut foran den andre løpshelgen i STCC for Thomas Schie. Men etter testkjøringen merket de at en simring hadde røket på den ene støtdemperen foran. Denne ble byttet. Når det så var tid for kvalifisering meldte nye problemer seg.

– Jeg hadde bare fått kjørt en runde for å få varme i dekkene. Så på den første skikkelig runden, røk et stagg i bakstillingen, noe som medførte at jeg snurret, sier en litt ergelig Thomas.

Dette medførte at han da ikke fikk kjørt selve kvalifiseringen, og gikk dermed glipp av Super Pole, der de åtte beste kjører om den beste startposisjonen. At Thomas har tempoet inne er det imidlertid ingen tvil om. Hans tid fra testkjøringen hadde gitt den tredje beste tiden i Super Pole.

Under selve løpet var Thomas på hugget da starten gikk, og kjørte seg opp fra 18. plass til 11.plass på få runder. Under en gulflagg-situasjon var igjen Thomas uheldig, og klarte å kjøre forbi en konkurrent akkurat i det det ble vist grønt flagg. Dermed fikk han også en straff og måtte kjøre gjennom depoet. Senere fikk han ødelagt det ene forhjulet i en litt for tett fight med Victor Huggare, og dermed var løpet over.

– Jeg skal jo ikke svartmale løpet helt, for det er jo klare lyspunkter. Tiden fra testkjøringen viser at jeg har tempoet inne, så nå savner jeg bare flyten i selve løpene, sier Thomas Schie. Som også forteller at de har jobbet mye med bilen foran dette løpet, der de blant annet har skiftet differ, noe som Thomas mener fungerte utmerket.

– Nå gleder jeg meg bare til å komme til Mantorp. Bilen er bra og tempoet er der, så med litt mere flaks kan jeg faktisk kanskje være med å kjempe om det beste startsporet, sier Thomas Schie.

Vant løpet gjorde Fredrik Ekblom foran Mathias Andersson og Thed Björk.