Thomas Schie skuffet etter ufin kjøring

schie_chevr.jpgAlt så lyst ut for Thomas Schies premiere i STCC på Ring Knutstorp i dag. Etter først å ha tatt seg til Super Pole, for deretter å kjøre seg frem til femte beste startspor, endte det med at han nærmest ble presset av banen av Mathias Anderson. Dermed endte løpet på en skuffende 8. plass.

– Jævlig synd at det skulle ende på denne måten. Jeg var bra med i begge startene, og var sågar på innsiden av Fredrik Ekblom, men jeg valgte å kjøre fair og la meg inn bak ham. Så opplever jeg at Mathias Andersson først trykker til meg bak, før han kjører inn i siden og nærmest presser meg av banen. Da blir jeg forbannet, sier Thomas.

Løpsdagen begynte heller ikke så bra for Schie i Chevrolet. I STCC er all aktivitet konsentrert til søndag, både testkjøring, kvalifisering, Super Pole og selve løpet. Under formiddagens test fikk ikke Thomas mer enn en runde, da han fikk clutch-problemer. Han kom imidlertid sterkt tilbake under kvalifiseringen og kjørte inn til den syvende beste tiden.

Dermed fikk han plass i Super Pole, der de åtte beste kjører om beste startposisjon. Der kjørte han seg til det femte beste sporet.

I selve løpet holdt Thomas sin femteplass, men ble da etter noen runder nærmest presset ut av Mathias Andersson, noe som førte til at de begge tapte mange plasser. Denne episoden var en av mange, stevnets dommere tok opp til vurdering. Etter innlagt depotstopp med dekkbytte kom Thomas ut på 11. plass, men kjørte seg opp til 8. plass.

– Jeg er veldig godt fornøyd med å ta meg til Super Pole, og det femte startsporet, etter problemene under testkjøringen. Men ikke selve løpet. Ikke bare på grunn av episoden med Andersson, men da jeg var inne til det obligatoriske dekkbytte, fikk vi problemer med den ene hjulmutteren. Slik ting må vi luke vekk i fremtiden, sier Thomas Schie

– Vi får ta dette løpet som det ble, men jeg fikk en bekreftelse på at jeg har farten inne, så dette lover godt foran de resterende løpene, sier Thomas Schie.

Løpet ble vunnet av Richard Göransson foran Fredrik Ekblom og Robin Rudholm. Thomas tok 8. plassen, mens Tommy Rustad havnet på 10. plass.