Thomas Schie uten poeng

t_schie_port.jpgEtter å ha kjørt inn til den fjerde beste tiden under treningen, gikk alt galt for Thomas Schie da den andre og tredje runden i årets STCC ble avviklet på Karlskoga i Sverige lørdag. Han endte uten poeng i begge løpene, og brøt sågar det siste.

– Dette er så langt ikke den sesongåpningen jeg hadde sett for meg, sier en skuffet Thomas Schie. Og han legger ikke skjul på at han er litt kritisk til teamets disponeringer forut og under løpenes gang på Karlskoga.

Etter lenge å ha hatt den tredje beste tiden under treningen, fikk han den fjerde beste. Og etter treningen ga Thomas beskjed om at det var merkbart dårligere grep på bilen nå, enn sist de gjestet banen under fjorårssesongen. Han mente bilen trengte noen justeringer i oppsettet. Teamet mente dette ville rette seg med nye dekk under kvalifiseringen.

Der gikk det imidlertid merkbart dårligere, og Thomas fikk ikke bedre enn 10. beste tid. I tillegg ble han flyttet syv plasser lenger bak, da teamet hadde byttet motor før dette løpet.

– Jeg er litt uenig i at vi byttet motor nå. Vi må kjøre tre løp på samme motor, for å slippe tidsstraff. Da skulle vi byttet før de første løpene, så hadde vi sluppet tillegget i dag, sier Thomas Schie.

I det første løpet kjørte han seg imidlertid opp fra 17. startspor til niendeplass. Bare en plass fra den viktige åttendeplassen, som hadde gitt han det beste startsporet i det andre løpet.

Thomas var godt med i starten i dette løpet, men i kampen om plasseringer fikk han ett sammenstøt med Richard Gøransson. Dette medførte at tannstanga i forstillingen røk, og Thomas kunne bare kjøre i depoet og parkere. Dermed ble han uten poeng i begge løpene, og ligger nå på 11. plass, med bare tre poeng.

– Vi hadde et kort møte etter løpene i dag, og snakket ut om disse tingene. Nå ser vi bare frem til gateløpene i Gøteborg den 6. juni, sier Thomas Schie. Og der fikk han sitt beste resultat under fjorårssesongen, da han kjørte inn til andreplass.