Thunder Car på TV2

ntcc
Løpene fra AutoMester-serien vil dette året bli direktesendt på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo. AutoMester-serien inkluderer klassene NTCC/DTC og DS3. NTCC/DTC er et norsk/dansk samarbeid mellom asfaltracing-seriene Norwegian Thunder Car Championship og Danish Thundersport Championship.

Utøverne konkurrerer over åtte løpshelger, der sju av løpene foregår på danske baner.

25/26. april 2015:  FDM Jyllandsringen – Åpningsløpet

22/24. mai 2015: Mindeparken – DTC Aarhus

6/7. juni 2015: Padborg Park – DTC Padborg

1/2. august 2015: Bellahøj – København Historic Grand Prix

15/16. august 2015: Ring Djursland – Sommerløpet

28/30. august 2015: FDM Jyllandsringen – GP Danmark

12/13. september 2015: Rudskogen – Rudskogen Motorfestival

26/27. september 2015: FDM Jyllandsringen – Yokohama DM-Finalen

TV 2 vil direktesende alle løp fra finaledagene av de åtte løpshelgene, i det som blir tidenes mest omfattende livedekning av norsk motorsport.

NTCC/DTC utøves med såkalte “thundercars”, amerikanske muskelbiler som Ford Mustang, Chevrolet Camaro og Dodge Challenger. Biler som har fascinert nordmenn i tiår. Alle bilene i serien er bakhjulsdrevne ved hjelp av V8-motorer som yter 475 hestekrefter, og er kapable til toppfarter opp mot 250 km/t.

Under Åpningsløpet på Jyllandsringen førstkommende søndag vil seks norske førere stille til start. 

Marius Nakken, mester i NTCC de siste tre år, sikter mot å etablere seg i pallsjiktet i fellesserien. Molly Pettit har i forkant av denne sesongen blitt innlemmet i det danske suksessrike teamet Racing Factory, og håper å levere sterke resultater med forbedret bil og support. Det er knyttet stor spenning til årets norske nykommere til serien. Christer Gislerud og Heidi Frydenhaug har hatt stor suksess innenfor nasjonal baneracing. Det blir svært interessant å følge deres første møte med erfarne danske førere i AutoMester-serien. I tillegg stiller Sebastian Aarvik og Bjarne Nordal til start.

DS3-serien er supportklasse for NTCC/DTC. Klassen kjøres av unge, talentfulle førere og er et stigbrett for satsing mot større bilserier. Citroen DS3 er fellesbil for klassen.

AutoMester-serien har en sterk posisjon i Danmark. På det meste følger 50 000 tilskuere finaledagene.

– TV 2 Sporten ser frem til å vise fram intense og spektakulære motorserier for et norsk publikum, sier kanalsjef for TV 2 Sportskanalen Bjørnar Thun.

– Det er en utrolig glede å kunne presentere et så stort opplegg i samarbeid med TV 2. Så omfattende livesendinger, i to land, er det største som har vært i skandinavisk motorsport noensinne. Etter å ha jobbet intensivt i 15 år for å sette asfaltracing på kartet her i landet, så vil denne satsingen gjøre akkurat det, sier NTCC-promotor Rune Næss

AutoMester-serien blir produsert av danske MiniTech for TV 2 Danmark og TV 2 Norge.

Første sending fra AutoMester-serien, fra Jyllandsringen ved Silkeborg i Danmark, starter førstkommende søndag 26.april klokken 13:05 på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo.