Tidemand markerte seg i Subaru Cup

hellerud_tidemand_460.jpg18 år gamle Pontus Tidemand fra KNA Kongsvinger fikk et aldri så lite gjennombrudd da han kjørte inn til andreplass i Subaru Cup under Aurskog Høland Rally. Men suverene Andreas Mikkelsen kunne ingen gjøre noe med.

Pontus Tidemand kjører sin første sesong i rally, etter å ha kjørt crosskart tidligere, og den svenske racingserien JTCC så sent som i fjor. På lørdag fikk 18-åringen og hans kartleser Tore Hellerud et aldri så lite gjennombrudd. I Aurskog Høland Rally endte de to på andreplass i Subaru Cup, bak den suverene duoen Andreas Mikkelsen/Ola Fløene. Men helt uproblematisk var det ikke for Tidemand og Hellerud.

-Nei, vi hadde en snurring og gikk baklengs inn i et postkassestativ. Det endte med knust bakrute. Men vi fikk tapet igjen og kom oss til mål. Bortsett fra dette uhellet gikk det supert for oss, og jeg er selvfølgelig veldig godt fornøyd, sa Pontus Tidemand som er helt klart er arvelig belastet. Hans far Thomas Tidemand var en meget habil rallyfører på 90-tallet, mens hans mor, Maud Solberg, er gift med Henning Solberg. VM-fører Solberg var en av dem som måtte trå til på serviceplassen for å få lappet sammen Subaruen etter sammenstøtet med postkassestativet.

Igjen var det imidlertid Andreas Mikkelsen fra NAF Motorport Asker & Bærum og hans kartleser Ola Fløene fra NMK Hamar som imponerte mest av Subaru-førerne. De endte på en fantastisk tredjeplass totalt i løpet bak WRC-duoen Mads Østberg og Anders Grøndal. Det ga ikke bare seier i Subaru Cup, men også i NM-klassen gruppe N.

-Vi hadde et nær sagt perfekt løp. Vi satset nok litt hardt på fjerde etappe og fikk litt skader på bilen der, men ellers har det gått som på skinner. Vi merker selv at vi stadig utvikler oss, spesielt når det gjelder å lage gode noter foran løpene. At vi skulle klare å hevde oss så høyt i dette løpet hadde jeg ikke trodd. Det er raske veie her, og i forhold til de optimale gruppe N-bilene taper vi en del der det er raskest og man trenger mye motoreffekt, mener Andreas Mikkelsen.

Seieren på lørdag var Mikkelsens fjerde på fem løp så langt i Subaru Cup. Mikkelsen leder nå med 127 poeng. Han er hele 50 poeng foran duoen Trond Lyseng og Kenneth Jonhsrød som deler andreplassen. På lørdag kjørte Johnsrød og hans svenske kartleser Miriam Walfridsson inn til tredjeplass bak Mikkelsen og Tidemand. Lyseng endte på fjerdeplass, mens svenske Jerker Axelsson var femtemann av cup-førerne.

Andreas Mikkelsen økte også sin ledelse i NM for klassen gruppe N. Der har han 113 poeng mot Martin Stenshornes 76 og Eyvind Brynildsens 75.

Samtlige deltagere i Subaru Cup stiller med helt like forutsetningene. Bilene er helt identiske. Det er en Subaru Impreza Sti 2,0 turbo. I utgangspunktet rigget etter det internasjonale gruppe N-reglementet, men med restriksjoner som for eksempel standard gir og differensialer. Dette er gjort for å redusere kostnadene. Bilene har allikevel en effekt på 282 HK motoren har et dreimoment på 580 Nm. Bilene har seks trinns tettsteget girkasse med elektronisk senterdifferensial med ti forskjellige innstillinger.

Nå blir det et lengre ferieopphold for Subaru Cup, før det blir en intensiv periode på asfalt. Neste runde i Subaru Cup er baneracing på Vålerbanen 29.-30. august. Helgen etter er nytt baneløp på Rudskogen, og 12.september er neste rally, asfaltløpet Rally Larvik. Tre løp på drøye to uker med andre ord.

Poengstilling Subaru Cup etter 5 runder
1. Andreas Mikkelsen, NAF Motorsport Asker & Bærum, 127
2. Trond Lyseng, NMK Hønefoss, 77
2. Kenneth Johnsrød, KNA Varna, 77
4. Trond G. Svenkerud, NAF Hamar, 73
5. Thomas Kvam, NAF Motorsport Grenland, 62
6. Robert Nygård, KNA Solør Motorsport, 58
7. Jerker Axelsson, NAF Øvre Østfold, 56
7. Pontus Tidemand, KNA Kongsvinger, 56
9. Erik Helgerud, NMK Aurskog Høland, 42
10. Herman Tank-Nielsen, NAF Motorspor Asker & Bærum, 40