Tidenes folkefest på Vålerbanen

t_schie_vaaler.jpgSTCC-runden på Vålerbanen ble akkurat den publikumssuksessen og fartsfesten arrangøren hadde håpet på. – Dette gikk nesten bedre enn forventet, smiler Even Wiger.

Etter flere mislykkede STCC-arrangement i Norge hadde Vålerbanen fått kniven på strupen av Bob Huzell, administrerende direktør i STCC AB. Før årets løp kom han med følgende beskjed:- Skap en folkefest, eller glem STCC i Norge!

Og folkefest ble det!

– Vi har ikke full oversikt over tilskuertallet ennå, men det jeg kan si er at det har vært tett opp mot 10 000 tilskuere her i helga. Det er vi selvsagt strålende fornøyd med. Så mange har det aldri vært på et racingstevne i Norge tidligere. Arrangementteknisk var det også opp mot 100 prosent, smiler Erik Dobloug, administrerende direktør i Norsk Trafikksenter/Vålerbanen.

Også Huzell var et eneste stort smil etter at han fikk ønsket sitt oppfylt.

– Dette har vært en fantastisk helg. Jeg er kjempefornøyd med måten Vålerbanen tok opp hansken på. Hvis jeg får bestemme, så blir det STCC i Våler også neste år, forteller Huzell.

Dobloug kan langt på vei bekrefte at Huzell skal få det som han vil.

– Tirsdag kommer jeg til å foreslå for mitt styre at vi skal satse på STCC også neste år, bekrefter han.

Selv om Dobloug er fornøyd med at så mange tilskuere hadde tatt turen inn stadionporten, var han mer opptatt av eksponeringen arrangementet fikk gjennom tung markedsføring og direktesending på NRK.

– Det er 1000 ganger så mange mennesker som har fått øynene opp for STCC og Vålerbanen enn tidligere. Dette kan bli gull verdt neste år, sier han til freds.

Prosjektleder Even Wiger pustet lettet ut lenge før siste bil hadde kjørt i mål.

– Vi visste at vi hadde gjort det vi kunne for at dette skulle bli vellykket. Hadde vi ikke lyktes nå, hadde vi aldri gjort det. Derfor er det godt å se at vi fikk det til, sier han.

Våler-ordfører Kjell Konterud fikk ikke fullrost STCC-festen.

– Dette er en fantastisk markedsføring for kommunen. Tenk hvilke ringvirkninger det vil gi. Jeg vil gratulere alle involverte med arrangementet, sier han.