Tidenes motorfest i Norge

Oslo Motor Show 2019 (OMS) blir et show publikum aldri skal glemme. Arrangørene satser på utstillingsobjekter, medvirkende og aktiviteter som overgår alle foregående utgaver av OMS. Det lukter suksess.

 

Noe nytt, litt gammelt og mye spennende

OMS har de samme hovedtemaene som tidligere, pluss noen nye. Det går i SuperCars, Trucks, Motorsport, AmCars, Classic Cars og Street Cars for å nevne noe. I hovedsak er det nytt innhold i alle hovedkategorier.

 

Kilopris 200.000 kroner

– Vi er spesielt stolte av å ha fått tak i en ekstremt sjelden McLaren F1 GTR Longtail til vår SuperCar-stand i år. Dette er en av verdens mest verdifulle biler. Prisantydning er 180.000.000 norske kroner, eller knapt 200.000 kroner pr kilo, forteller messegeneral Tommy Larssen stolt.

Spennende norgespremierer

En bilutstilling er ikke komplett hvis man ikke har noen nyheter i hallene.

 

VW ID3

På OMS 2019 vet vi at Volkswagen vil vise fram sin nye, forventede elektriske storselger, ID.3 for første gang i Norge.

 

Harley-Davidson LiveWire

Harley Davidson fikk mye oppmerksomhet da de for et års tid siden avslørte at de ville produsere en tung elektrisk motorsykkel, LiveWire. 25. til 27. oktober blir den vist på Oslo Motor Show, for første gang i skandinavia.

Nytt av året: Youngtimers veteraner

En av grunnene til at vi i år inviterer inn det klassiske bilmiljøet til Oslo Motor Show er endring i regelverket som gjør at grensen for å importere klassiske biler er senket fra 30 til 20 år. Oslo Motor Show markerer det med en egen stand for “unge veteranbiler”. Kjente og kjære biler som er mellom tjue og tretti år gamle. Dette blir et kjært gjensyn med biler som våre fedre eide, eller som man drømte om å eie selv i ungdommen. Kanskje en Toyota MR2, Nissan 200SX, Opel Calibra, Saab 9000 eller en BMW 850?

 

Skandinavias gjeveste biler gjennom ti år

På OMS deles det hvert år ut priser til kjøretøy som utpeker seg. En av de gjeveste prisene har vært publikumsprisen “Skandinavias flotteste bil”. For å markere tiårsjubileet er alle ni tidligere vinnere av denne tittelen samlet og utstilt på årets messe.

 

Ordentlig racing og halsbrekkende oppvisning

I bakgården er det som vanlig heftig live kappkjøring hele utstillingshelgen. Der kommer de besøkende uvanlig tett på knallhard kappkjøring og imponerende live oppvisningsshow. Blant annet vil tidligere verdensmester Fredric Aasbø kjøre sin halsbrekkende drifting-oppvisning alle dager på utstillingen.

 

Barn ingen hindring

Messen har også en aktivitetshall der barn kan utfolde seg. DriftCarting er en svært populær aktivitet for unger som vil prøve å kjøre selv. De som foretrekker mer rolige aktiviteter kan bygge sin favorittbil i Lego, eller teste ut et av mange tilgjengelige ferdighetsspill.

 

Verdensmestere i fleng

Noen av gjestene på OMS bidrar like mye til showet som utstilte kjøretøy. Gjennom årene har fører-ess som Petter Solberg, Johan Kristoffersson og Pål Anders Ullevålseter trollbundet de besøkende.

 

– I år er vi sikre på at det vil komme mellom fem og ti regjerende eller tidligere verdensmestere til OMS. Noen av dem i andre grener enn motorsport. I tillegg har noen kongelige og noen kulturpersonligheter meldt sin ankomst, avslører Tommy Larssen.

 

NM-finale i SimRacing

På samme måte som E-sport er Simulator-racing er i sterk vekst. Siden januar i år er det kjørt sju kvalifiseringsløp for å finne de beste av de gode. Kremen av norske førere i SimRacing Grand Prix 2019 skal kjempe om NM-tittelen under OMS.

 

Eksklusive prototyper

På OMS i oktober blir det også stilt ut et par prototyper fra BMW som bare er produsert i et eksemplar. Mer eksklusivt blir det ikke.

Det gjelder for eksempel BMW E32 GOLDFISH V16 som har en uvanlig og spennende 16-sylindret V-motor med godt over 300 hestekrefter og 32 ventiler. Denne bilen bllir sjelden vist fram utenfor BMW’s eget museum.

 

Kjendis-biler

Arrangørene har akkurat fått bekreftet at Mr. Beans gule Morris Mini’n som Rowan Atkinsson brukte i den populære komiserien, kommer til utstillingen.

I tillegg kommer det flere andre biler som har en spennende bakgrunn eller har vært eiet eller kjørt av kongelige, kjendiser og celebriteter.

 

52 klubber representert

Motorfolket er flinke til å organisere seg i klubber og forbund. Over 50 forskjellige klubber er påmeldt OMS i år, og har fått et stort område å vise fram sine flotteste kjøretøy og publikumsvennlige aktiviteter på.

 

Går for rekord

– Vi leker ikke jubileum, smiler en engasjert og optimistisk prosjektleder Tommy Larssen i Norges Varemesse. – Ti års suksesshistorie forplikter. Vi har virkelig lagt oss i selen for å lage et outstanding show i år. Derfor våger vi å tro at jubileumsmessen vil gi oss ny besøksrekord, sier han videre. Gjeldende rekord ble satt i 2017 med knappe 42.000 besøkende.