Tidsplan for Rally Sweden klar

2016 FIA World Rally Championship / Round 02 / Rally Sweden // 12th - 14th February, 2016 // Worldwide Copyright: M-Sport/McKlein
Rally Sweden har i dag offentliggjort løypa og tidsplan for VM-løpet som kjøres 9.-12. februar neste år.

Også i 2017 skal deler av Rally Sweden kjøres på norsk jord. Fredag blir den norske dagen i Rally Sweden. Totalt seks etapper skal kjøres nordøst for Kongsvinger.

 

Svullrya og Røgden ble kjørt med stor suksess i 2016-utgaven av Rally Sweden – disse etappene skal også kjøres neste år.

 

Publikumsetappen på Kirkenær måtte avlyses i 2016 på grunn av dårlige snøforhold. Denne etappen flyttes nå til Hof Finnskog, i nærheten av Flisa, for å være sikre god snøforhold.

 

Disse tre etappene blir kjørt to ganger i løpet av fredagen.

 

Nytt av året er også at serviceplassen flyttes nordover fra Karlstad til Torsby Flyplass. Det gjør det mulig å kjøre flere etapper lenger nord, på mer snøsikre veier. Samtidig vil rallyets siste etappe avsluttes på serviceplassen, og dermed sette en ny standard i VM-sirkuset.

 

­– Det finnes en uttalt visjon om at hele VM skal gå i en retning hvor den siste Power Stage-etappen slutter på serviceplassen. Nå er vi først ute med å gjøre dette. Det vil ta avslutningen av rallyet til et nytt nivå. Nå er vi live på TV, mens vinnerne kan feire seieren sammen med teamet og publikum direkte på serviceplassen, sier adm. direktør i Rally Sweden, Glenn Olsson.

 

Rally Sweden 2017 byr på hele 57,8 prosent nye etappekilometer, inkludert tre helt nye etapper. De klassiske etappene som Karlstad Superspesial, Vargåsen med Colins Crest, og Hagfors er fortsatt med i Rally Sweden.

 

I tillegg til nye etapper på norsk side, er den gamle etappen Likenäs tilbake i neste års rally. Etappen har vært etterlengtet av mange, og tas nå inn igjen i rallyet.

 

– Vi har tatt vekk de minst snøsikre etappene, og erstattet de med tre nye som ligger høyere over havet og lenger nord. Hele det nye opplegget med serviceplass i Torsby vil gjøre hele konkurransen betydelig mer tilgjengelig for publikum, sier banesjef Johan Magnusson.

 

Den nye serviceplassen i Torsby har mange fordeler, men også en del utfordringer.

 

– Vi fyller stort sett hele flyplassen i Torsby. Bare alene kommer WRC-teamene med over 50 store trailere. Vi ligger også veldig nære to europaveier med mye trafikk, og ettersom det er starten på vinterferien vil vi få utfordringer med trafikken. Å løse logistikken for både førerne og publikum, slik at det blir bra flyt, er helt avgjørende – og noe vi jobber hardt for å få til, sier serviceplasssjefen Adam Magnusson.

 

 

Norske etapper i Rally Sweden 2017:


SS – Navn – Km – Første bil

SS 2 – Røgden 1 – 18,47 km – kl. 08.00

SS 3 – Hof-Finnskog 1 – 20,60 km – kl. 09.01

SS 4 – Svullrya 1 – 24,45 km – kl. 10.16

SS 5 – Røgden 2 – 18,47 km – kl. 13.25

SS 6 – Hof-Finnskog 2 – 20,60 km – kl. 14.26

SS 7 – Svullrya 2 – 24,45 km – kl. 15.41

 

 

Her er kart og tidsplan: http://www.rallysweden.com/tavlingen/maps-itinerary/