Til topps igjen

j_ronnevik.jpgJoakim Rønnevik gikk til topps igjen under den tredje runden i rallycross juniorcup og leder klart i sammendraget. Nå er han klar for kjøring under den norske EM-runden på Lånke.

For Joakim Rønnevik ble det en svært dårlig start i første og andre omgang, under NM-runden som gikk i Meldal i Trøndelag.

-Fikk tre sekunder i tillegg etter tyvstart i første omgang, og i andre røk ett drivakselledd, forteller Joakim, om det som skjedde.

I løpet av kvelden fikk de tak i deler som likevel ikke passet.
-Geir Utaaker og Johannes Holten Leifsen i Holten Motorsport greide å bygge om leddene slik at de passet og fungerte resten av løpet.

Fra femtesporet hadde Joakim en kanonstart og gikk i ledelse i finalen.
-Banen var ganske oppkjørt da, men jeg fikk en bra ledelse og tok det litt med ro i de verste partiene, sier Joakim, som ikke har en helt klar forklaring på hvorfor det går så bra.

-Vet ikke helt, men jeg har en bra bil, selv om dette med drivakslingene har vært og er ett problem.
Joakim leder nå uoffisielt rallycross junior cup med 72 poeng, syv poeng foran Hans Anders Brænden, NMK Hadeland som ligger på andre plass.

Etter løpet fikk Joakim Rønnevik også beskjed om at han er kvalifisert til kjøring under den norske EM – runden på Lånke 24. – 26. juni.

-Vi har gitt tilbakemelding til Norges Bilsportforbund om at vi stiller der, sier far og teamsjef i Rønnevik Racing, Bryn Rønnevik.