Tilbake i rally-NM

M_Aasen_14_sigdal
Lørdag 25. januar stiller rallysjåfør Marius Aasen og kartleser Marlene Engan til start i den andre NM-runden på Gol, Mountain Rally med leid bil. – Bilen vi skal kjøre er av samme type bil som vi har kjørt med tidligere, en Ford Fiesta R2. Det er en store glede og kunne si i dag at vi kommer til Gol, sier Marius Aasen.

 

Det er ikke mer en knappe to uker siden Aasen og Engan hadde maks uflaks og rullet ut av Sigdalsrally. Teamet, det lokale samfunnet og de faste sponsorene har jobbet beinhardt for at de skal kunne stille til start i den andre NM-runden i rally.

 

– I forrige uke så det ikke lyst ut, men jeg trodde aldri at jeg måtte stå over et løp for første gang siden jeg begynte å kjøre ungdomsrally i 2008. I ettertid har jeg tenkt mye på at jeg er så glad for at vi er så nøye med sikkerheten i motorsport. I rundvelten var det ingen løse gjenstander i bilen, alt satt der det skulle og bilen viste hva den var god for. Nå kan vi legge en tøff uke bak oss og se fremover, forteller Aasen.

 

Vinnerinstinkt

Duoen kjører fortsatt med det samme målet som tidligere – de stiller til start for å vinne NM-klassen for tohjulstrekkere. Selv om det er en annen bil, og oppladingen ikke har vært helt som etter planen, stiller de ikke noe svakere enn konkurrentene.

 

– Mountain Rally er et løp vi begge alltid har likt, og vi gleder oss veldig til å sitte i rallybilen igjen. Det hadde ikke vært mulig uten de menneskene vi har rundt oss, våre store og små sponsorer og det engasjementet som har vært de siste dagene. Vi må få rette en stor takk til de som har bidratt og vist sin støtte til oss, sier Aasen og Engan.

 

Det populære fjellrallyet ble sist arrangert i 2012, og er nå tilbake i NM. Løpet består av seks fartsetapper fordelt på nesten åtte mil med fart, og første bil starter fra Gol sentrum 08.15 lørdag morgen.

 

– Vi har nå lagt uhellet i Sigdal helt bak oss, men tar heller med oss den gode følelsen vi hadde i bilen til Gol. Nå jobber vi og ser frem mot både nasjonal og internasjonal satsning i rally i 2014. Det krever også mye tid og midler for å få vår egen bil tilbake på veien igjen, sier Marius Aasen.

 

 

Foto  Martin Otterstad