Timo Alanne ny kartleser for Brynildsen

e_brynildsen_sep_11.jpgEyvind Brynildsen stiller til start i Frankrike med sin Skoda Fabia S2000 og med ny finsk kartleser i høyrestolen.

Dette er det femte VM-løpet Eyvind kjører i 2011, etter at han stod over Rally Tyskland.

– Endelig er jeg tilbake igjen, sier Eyvind. – Og jeg føler virkelig at vi er godt forberedt. Testen på mandag ga meg mange nyttige kilometer bak rattet, og vi fikk hentet ut mye nyttig informasjon.

Med seg i bilen i Frankrike har Eyvind ny kartleser. Timo Alanne (43) fra Finland. Han har tidligere vært kartleser for blant andre Anton Alen.
– Det er selvfølgelig spesielt å bytte kartleser midt i sesongen, forklarer Eyvind. – Men det foreligger ingen dramatikk og jeg er sikker på at det blir bra med Timo. Vi fikk mange timer i bilen under testen, og selv med noter på engelsk fungerer dette bra.

Rally Frankrike starter med 8 etapper fredag, 4 etappersom kjøres to ganger. Løpets lengste etapper (SS3 og SS7 Pays d’Ormont 36 km) kjøres to ganger fredag. Lørdag er det totalt 9 fartsetapper, og remote service i Colmar. Løpet avsluttes med 6 etapper søndag. Siste etappe er løpets Power Stage, og kjøres i Sebastien Loebs hjemby, Haguenau.

Rally Frankrike er et asfaltløp, og fartsetappene er kjent for å være raske, men også med et skiftende underlag. Været kommer også til å spille en stor rolle. Regn og fuktighet kan fort gjøre at det blir mye leire på veiene. Totalt står det 66 biler på startlisten og 23 fartsetapper venter.

Det er finske Juho Hänninen som leder S2000-mesterskapet med 98 poeng. Ott Tänk fra Estland er på andreplass med 80 og Martin Prokop fra Tsjekkia er tredjemann med 78. Eyvind Brynildsen ligger på en 9. plass med 16 poeng så langt.