Tittelforsvarer Tommy Rustad klar til kamp

volvoc30_2010_470.jpgTittelforsvarer Tommy Rustad (41) og Volvo-teamet stiller godt forberedt når årets STCC-sesong åpnes på Jyllandsringen førstkommende helg. Rustads Volvo C30 er forbedret på mange områder, og Rustad selv sulten på ny tittel foran sesongåpningen.

Tommy Rustad er klar for sin tredje sesong for Volvo og teamet Polestar i Nordens mest prestisjetunge racingserie, Swedish Touring Car Championship (STCC). I år er to av rundene lagt til Danmark, og i tillegg til STCC skal det kjempes om Scandinavian Touring Car Cup, et Nord-Europeisk mesterskap.

-Jeg gleder meg til å komme i gang. Det er gjort en rekke endringer på vår Volvo C30 under vinteren. Først og fremst er fronten på bilen blitt lengre, bredere og lavere. Det gir oss bedre marktrykk og bedre aerodynamikk. Volvo har sin egen vindtunnel, og mye av utviklingen har skjedd der. Vi er klare til å forsvare fjorårets titler, sier en optimistisk Tommy Rustad. Han ble i fjor STCC-mester for andre gang, ni år etter første tittel. I tillegg vant Polestar Volvo mesterskapet for team.

Foran helgens sesongåpning har teamet kjørt mer med den nye bilen under testing enn hva man gjør med en bil under en hel løpssesong. I første rekke er det Rustads teamkollega Robert Dahlgren som har stått for testingen.

-Jeg har kjørt en dag test i Spania og en dag på Karlskoga-banen. Det er ikke tvil om at bilen er konkurransedyktig, og det samme er jeg, sier en meget tent Tommy Rustad. Han har et klart mål om å forsvare fjorårets tittel.

Det er totalt ni runder i årets STCC, og det kjøres to løp i hver runde. To runder, fire løp, er lagt til Jyllandsringen i Danmark. Der vil STCC-førerne møte deltagerne i det danske DTC-mesterskapet.

-Jeg har ikke kjørt på Jyllandsringen siden jeg kjørte formelbil der i 1992, så jeg husker ikke så mye av banen.

Tommy Rustad er Norges mest erfarne og helt klart mestvinnende internasjonale racingfører. Han har kjørt 481 billøp i sin karriere og vunnet 114 av dem. Han vant STCC i 2000 og 2009, og har deltatt i mesterskapet i en årrekke, de to siste med Volvo C30.

Det er 20. året Tommy Rustad kjører med Harald Hellum Racing som management, og i alle disse årene har hans personlige sponsorer PitneyBowes og Edsbyn vært med ham.

-Jeg er stolt av at sponsorer har vært med meg så lenge, og tar det som et tegn på at de har fått valuta for samarbeidet, og det gir meg en trygghet, sier Rustad.

Terminlisten STCC 2010 (kjøres fredag og lørdag)
23.-24. april: Jyllandsringen (DK)*
7.-8. mai: Knutstorp
21.-22. mai: Karlskoga
4.-5. juni: Gøteborg, gateløp*
9.-10. juli: Falkenberg
13.-14. august: Karlskoga
4.-5. september: Jyllandsringen (DK)*
17.-18. september: Knutstorp*
1.-2. oktober: Mantorp Park