To andreplasser for Dennis

Dennis Olsen (N) Porsche Carrera Cup Deutschland - 05 Norisring 2016

Dennis Olsen kjørte inn til to imponerende andreplasser under helgens løp i den tyske Porsche Carrera Cup-en på Norisring i Nürnberg.

20-åringen fra Våler leverte varene da den tyske Porsche Carrera Cup-en tok turen til gatebanen Norisring i Nürnberg sammen med helgens DTM-runde. Allerede på treningen leverte Dennis gode tider på en bane han aldri har kjørt på tidligere, og han holdt det samme høye nivået gjennom hele helgen.

– Det har vært en veldig bra helg. Det er en kort bane, så det var veldig tett på tidkjøringen, men jeg kvalifiserte til tredje startspor i lørdagens løp og andre på søndag, sier han.

I lørdagens løp klarte Dennis å komme seg forbi teamkamerat Jeffrey Schmidt i starten, og holdt andreplassen gjennom hele løpet. Sven Müller sto øverst på pallen, mens Christian Engelhart kjørte inn til tredjeplass.

– Planen var å prøve å komme meg forbi Sven Müller i starten av søndagens løp, men det gikk akkurat ikke, sier Olsen.

Müller og Olsen var imidlertid overlegne i søndagens løp, og mens det skilte 0,9 sekunder mellom de to over mål var det hele ti sekunder ned til Engelhart på tredjeplass.

– De andre begynte å fighte, og de hadde heller ikke tempoet til å henge med, så vi stakk fra. Jeg er veldig fornøyd med løpet på søndag. Jeg klarte å forbedre meg fra lørdagen, og de siste rundene tok jeg også innpå Müller, sier Dennis. 

Etter helgens to andreplasser sikret Dennis seg viktige poeng i sammendraget, og han er nå bare 11 poeng bak Christian Engelhart som ligger på andreplass sammenlagt. Dennis er imidlertid mest opptatt av å levere jevnt gode resultater.

– Det tenker jeg ikke så mye på. Det viktigste er å komme i mål, sikre poeng og levere jevnt. Hvis du prøver å ofre noe går det fort galt, sier han.

Neste løp i serien går på Zandvoort-banen i Nederland 15.-17. juli. Det blir løp nummer 11 og 12 i serien av totalt 16 som kjøres i årets sesong.