To fjerdeplasser for Dennis Olsen

Dennis Olsen (N) Porsche Carrera Cup Deutschland - 06 Zandvoort 2016

Porsche Junior Dennis Olsen kjørte inn til to fjerdeplasser da Porsche Carrera Cup Deutschland gjestet nederlandske Zandvoort i helgen.

Det var første gang 20-åringen fra Våler utenfor Moss kjørte Porsche på Zandvoort, og det ble en litt utfordrende start på helgen da han var en tur av banen under kvalifiseringen. Likevel ble det fjerde startspor for både lørdagens og søndagens løp.

– Jeg kom meg ut på fjerdeplass i lørdagens løp, og lå lenge og presset Christian Engelhart på tredjeplassen. Men jeg kom meg ikke forbi. Det er ikke lett å kjøre forbi med disse bilene, sier Dennis Olsen.

I søndagens løp startet Olsen også fra fjerde startposisjon. Det hadde regnet på morningen, og sporet hvor Team Norway-føreren startet var vatt. Dermed fikk han mye hjulspinn i starten, og falt ned til femteplass. Men etter hvert kom han seg opp på fjerdeplass, noe som også ble plasseringen i mål.

– Det var en ok helg, men jeg føler at jeg ikke fikk ut mitt potensial. Hvis vi legger sammen mine beste sektortider så ser vi at jeg kunne kjørt vesentlig fortere. Men jeg er fortsatt på tredjepass sammenlagt, og jeg leder mesterskapet for førsteårsførere, forteller KNA Varna-føreren.

Sven Müller vant begge løpene i Nederland. Sven Müller leder også mesterskapet med 221 poeng foran Engelhart med 197 poeng, mens Dennis på tredjeplass har 182 poeng. Bak nordmannen er det en luke på 34 poeng ned til Nick Foster er på fjerdeplass, 34 poeng bak Dennis.

Neste løp i den tyske Porsche Cup’en er på Nürburgring den 10. og 11. september, før mesterskapet avsluttes med to løp på Hockenheim i oktober.