To pallplasser for Team Grøndal


Team Grøndal stilte med to biler i årets Numedalsrally. Regjerende Norgesmester og fjorårsvinner i Numedalsrally stilte som vanlig i teamets Ford Fiesta R5 Valvoline sammen med kartleser Roger Eilertsen. I teamets Ford Fiesta R2t var det VM bronsevinner i rallycross Bergenseren Andreas Bakkerud som satt bak rattet med svenske Miriam Walfridsson som kartleser.

 

Det var ca 100 biler til start. Og gledelig nok mange R5 som er toppklassen i NM nå.

 

Anders og Roger hadde en god test i forkant av løpet og hadde tro på at tekniske problemer var løst. Men allerede på dagens første fartsetappe den berømte Smådøla etappen skjønte teamet at noe er feil. Mens de fleste kjørte langt raskere i år på grunn av føret var Anders langsommere enn i fjor. Også på neste prøve tapte gutta altfor mye tid.

 

Etter den andre etappen byttet Anders hjul og skulle samtidig klikke på støtdempere og merket at alle demperne var feilstilt. Merkelig da alt var ok på testen torsdag før løpet. Anders fikk derfor justert alle fire dempere og på neste etappe ble det andre tid. Bilen ble bedre å kjøre og Anders og Roger kjørte seg opp fra 4 til 3.plass. Nå er ikke gutta fornøyd med 3.plass så teamet vil fortsette jobben med å få bilen optimal igjen. Uansett ble det en liten opptur da avstanden til de raskeste var langt mindre enn tidligere i år. Unggutten Ole Christian Veiby i en Fabia R5 totalvant løpet.

 

BAKKERUD NÆR SENSASJON

Andreas som kun hadde en ss med fuskende motor i Sigdalsrally som rallyerfaring tråkket til på Smådøla og var raskest i klassen! Dette på tross av at han og Miriam tok igjen biler på etappen og tapte tid på dette. Andreas og Miriam fortsatte å imponere mot langt mer erfarne rallyførere på de neste etappene. Men det ble dessverre en liten avkjøring. Dette kostet nok klasseseier, men å holde seg på veien er en del av gamet.

 

Men det ble utrolig spennende i klassen. Vinneren rutinerte og raske Trond Lyseng var fattige 2 tiendeler foran Morten Storsveen som avsluttet rått ned Smådøla. Andreas og Miriam var bare 3.5 sekund fra sensasjon om å vinne og følgelig 3.3 sekunder bak andreplassen. Dette er rett og slett imponerende.

 

Kronen på verket er at de ble Smådøl konger. Raskest i klassen sammenlagt opp og ned denne lange tøffe etappen.

 

Dette viser nok en gang at Grøndal Bilbutikken sin Ford Fiesta R2 er en vinnerbil.

 

R2t`n har hatt en god vintersesong, klasseseier i Hadeland, vant prøver under VM runden i Sverige og avsluttet med å bli Smådølkonge i Numedal.

Bilen er ledig for utleie  til alle grusløp i Norge sommeren 2017.