To punkteringer for Thomas Schie

thomas_schie.jpgDet så lenge lyst ut for Thomas Schie og hans Chevrolet Lacetti, da den syvende runden i STCC ble kjørt på Falkenberg i Sverige søndag. Han la seg inn på annenplass etter starten, men punkterte to ganger og havnet til slutt på en 15. plass.
Foran starten av løpet var det klart at banen kom til å favorisere de bakhjulsdrevne BMW. Banen på Falkenberg hadde nylagt asfalt, og består stort sett av høyresvinger. Dermed ville de forhjulsdrevne bilene få problemer med slitasje av det venstre framhjulet.

Så ble også fasitten. Først forsvant Thomas Schie av banen. Deretter fulgte Roger Eriksson som ledet løpet. Forsvant gjorde også Thed Bjørk og Robert Dahlgren. Alle med punktering på venstre framhjul, mens BMW kunne ta firedobbelt seier ved Fredrik Ekblom, Robin Rudholm, Carl Rosenblad og Richard Göransson.

– Nei, dette ble ikke mye å skryte av. Det eneste positive er at farten er tilbake i bilen igjen, etter den skuffende runden på Sturup, sier Thomas Schie.

På Falkenberg søndag kjørte han seg frem til femtetid på kvalifiseringen og tredjetid i Super Pole, og viste med det at han igjen holder følge med de beste.

– Tempoet er der, og vi er med å fighter blant de beste. Nå er det fire ukers pause, og de får vi benytte til å finne den siste finpussen foran resten av sesongen, sier Thomas Schie.

Med helgens plassering holder han forsatt sjetteplassen totalt. Nå deler han den sammen med Tommy Rustad, som i helgen kjørte inn til en femteplass.