Todagarscrossen i Vikedal

vikedal_bc.jpgDet er klart for den årlige Todagarscrossen på Vikedal Motorbane til helgen. 75 førere er påmeldt i bilcross og rallycross Pinsehelgen.

I bilcross er også løpet tredje runde i Vestlandsmesterskapet i bilcross, og både i senior og junior har førerne fra NMK Vikedal kommet godt i gang. Joakim Bruland har vunnet begge de to første rundene i bilcrossklassen, mens Gøran Spartveit har en andreplass og en seier etter to runder. Nå er Gøran klar for nytt løp på hjemmebane.
-Nå er det bare litt flikking så er jeg klar igjen, sier han, som tok en suveren seier på Vikedal Motorbane i april, der han vant alle innledende og A-finalen.
-Målet mitt er å være høyt oppe på lista. Nå har jeg ikke kjørt løp siden april og gleder meg skikkelig til løpet i helgen.
NMK Vikedal-førerne Håkon Tveit og Tomas Nonslid er de neste i sammendraget fra arrangørklubben, og ligger på fjerde og syvende plass sammenlagt.
Joakim Bruland har de siste to-tre sesongene satset på rallycross, i år er det bilcross som teller.
-Har vel planer om å komme tilbake i rallycross, men denne sesongen konsentrerer jeg meg om bilcross, og målet er å vinne Vestlandsmesterskapet i klassen.
-Todagarsløpet på Vikedal Motorbane i juni syns jeg er høydepunktet i året, og sist jeg kjørte bilcross kom jeg på tredjeplass etter at jeg kjørte meg opp fra C-finalen, sier Joakim, som også hadde et solid løp på banen i april, med seier i alle de innledende omgangene.
-Fikk problemer med støtdemperne sist, nå er det byttet ut og bilen sjekket opp, så dette skal bli moro.
Knut Endre Fønnebø Ringhagen fra NMK Vikedal ligger på andre plass, mens Tor Egil Mæland fra arrangørklubben holder sjetteplassen.

NMK Vikedal Cup
Rallycrosskjørerne må vente til 19. juni før de får kjørt neste runde i Vestlandsmesterskapet, da nytt løp venter på Eikås Motorsenter i Bergen. Løpet til helgen er likevel andre runde i NMK Vikedal cup, som for rallycrossen går over tre runder i år. Første runde gikk i april, mens finalen går på Vikedal Motorbane 28. august. Førerne i NMK Vikedal har kommet godt i gang i begge klasser, og i klassen under 2400 kubikk er det Lars Reidar Frøyland som leder foran Johannes Holten Leifsen. Lars Reidar satser på Norgescupen og NMK Vikedal Cup i år.
-Fikk en pangstart i NMK Vikedal Cup i april, sier Lars Reidar.
Nå har han sammen med Johannes Holten Leifsen fått med seg to runder i Norgescupen, ligger på en 11. plass i sammendraget. Johannes er nummer 15. Under den siste runden i Trøndelag var det Johannes som kom høyest opp og fikk kjørt finale.
-Skal jeg greie det må det bli tørt, sier Johannes, som har planer om å gjøre noen justeringer før stevnet.
-Vi skal gå over bilen på fredag.
Lars Reidar har tenkt å gi Johannes kamp.
-Bilen er klar etter Norgescup-runden i Trøndelag, og jeg går for en ny seier.
Neste NMK Vikedal-fører på sammenlagtlisten er Kjersti Stuvik på syvende plass, og i tillegg er Hallvard Finnvik tilbake i en nyoppusset Volvo 240.

Vil være i toppen
I store klassen var det NMK Vikedal som la beslag på pallen under første runde, og Geir Harald Skeie leder NMK Vikedal Cup foran Ørjan Strand Eikeland og Ingvar Auestad. Klassen består av biler for store nasjonal, men er også åpen for biler fra supernasjonal. Ørjan Strand Eikeland kjører ikke løpet i Vikedal, mens Skeie og Auestad er på plass. Ingvar Auestad har planer om å være med i toppen også denne gangen.
-Det er Vestlandsmesterskapet jeg satser på i år, og skal til Bergen og den andre runden neste helg, sier Ingvar, som tar løpet i Vikedal litt som et testløp.
-Kommer til å prøve ut litt andre hjul og dekk i helgen, som forberedelse til løpet Eikås Motorsenter neste helg.