Tøff debut for Veiby

Debuten for Citroën ble ikke helt som Ole Christian Veiby hadde håpet. De våte og gjørmete forholdene bød på utfordringer for unggutten.

 

Kongsvingergutten, med Stig Rune Skjærmoen i kartleserstolen, hadde bare testet nybilen under helt andre forhold enn hva som ventet i Wales Rally GB. Dermed hadde han en tøff oppgave foran seg.

– Jeg hadde virkelig en god følelse før løpet, for jeg synes bilen var bra på de to testene jeg hadde før løpet. Men det ble ikke lett med helt andre forhold, innrømmer han.

Med fasit i hånd er det lett å slå fast at han hang bra med på etappene hvor det ikke var vått, mens han sleit tidsmessig der hvor det var gjørmete og glatt.

– Jeg sleit spesielt med å få en følelse med bremsene, sier 22-åringen, som måtte bryte med brukket bærearm lørdag. Det gjorde at han havnet på 11. plass i WRC2-klassen. Han fikk ordnet bilen på service lørdag kveld, slik at han fikk verdifulle kilometer i bilen også søndag.

Neste VM-runde er i Spania, og Ole er optimistisk med tanke på å prestere langt bedre der.

– Jeg skal ha en test på asfalt, og gleder meg til å se hva bilen er god for der. Citroën har tradisjonelt vært gode på asfalt, og jeg tror det gjelder denne bilen også. Uansett er jeg sikker på at forholdene i Spania passer meg langt bedre enn hva som var tilfelle i Wales, understreker han.