Tøff finale i Bilsporttalentet

Det ble en tøff finale for de fem finalistene som deltok i Bilsporttalentet sist uke.

Finalen bestod av to fulle dager på Vålerbanen og Starmoen med gokart, Porsche Cayman GT4, bilcross, rallysimulator, TV-intervju, fysisk test og presentasjon av seg selv. De fem finalistene Andrine Rafoss, Nikolai Haldammen, Martinius Stenshorne, Emil Sivesind og Marius Solberg Hansen hadde forberedt seg godt, og imponerte alle med sin innsats.

Det hele startet med TV-intervjuer, før finalistene fikk prøve seg i en Rotax-gokart levert av Star Group, på Vålerbanens gokartbane. Etter dette var det klart for en helt ny øvelse i Bilsporttalentet, nemlig en rallysimulator. Simen Næss Hagen bidro med simulator, og finalistene fikk prøve seg på en rallyetappe med en Skoda Fabia R5. Den første dagen ble avsluttet med kjøring i en Porsche Cayman GT4, en ordentlig racerbil med slicks og som klasser inn i den internasjonale FIA GT4-klassen.

Dag to startet på Starmoen utenfor Elverum med bilcross, før det var klart for den beryktede fysiske testen. Trener Jan Åge Asgrimsplass hadde lagt opp til en tøff løype ved gokartbanen på Starmoen. Til slutt var det klart for at deltakerne skulle presentere seg selv og sine fremtidsplaner for juryen, bestående av Holm Jacob Matheson, Roger Moen, Tommy Rustad, Molly Pettit, Bruno Arntsen, Henning Isdal og Atle Gulbrandsen.

-Det var et utrolig høyt nivå på finalistene i år, og de imponerte alle sammen i alle øvelser. Det som vanlig et vanskelig jurymøte, men en vinner ble kåret, og hvem det blir offentliggjøres på Bilsportgallaen den 30. oktober, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

Foto: Simen Næss Hagen

Se flere bilder fra finalen her!