Tøff helg for Sondre Evjen

S_Evjen_16_05_BEL
Tekniske problemer sørget for at helgen i Hell ikke ble som planlagt for unggutten fra Ål i Hallingdal.

Foran helgens EM-runde i rallycross var Sondre Evjen (18) fra Ål klar på at en pallplassering var målet, men det gikk ikke veien på Lånkebanen.

– Det var mye motgang denne helgen, og det er selvfølgelig kjedelig. I de innledende rundene gjorde jeg først en førerfeil og gikk rundt, og i den neste runden gikk bilen bare på tre av fire sylindere. I den fjerde omgangen var det en hard fight som endte med at rattstammen på bilen knakk, og da hadde jeg ingen styring, sier Evjen.

Også i semifinalen ble det vanskelig for Sondre. I én av svingene fikk han en dytt fra en konkurrent, noe som førte til at han traff teamkameraten Thomas Bryntesson og ødela forstillingen på sin egen bil.

– Det høyre forhjulet sto nesten rett ut til siden, og jeg kunne i praksis ikke svinge til venstre, sier Sondre som endte som nummer fem av seks i sin semifinale.

Foran helgens løp på Lånkebanen var bilen blitt satt skikkelig i stand, og Sondre viste gode takter når alt gikk som det skulle.

– Bilen var kanon når ting fungerte og tempoet var der. Da er det ekstra kjedelig at det gikk som det gjorde, sier han.

Nå ser 18-åringen frem mot neste EM-runde som går på Höljes i Sverige 2.-3. juli. Det er et løp som tradisjonelt sett trekker veldig mange tilskuere og byr på en fantastisk atmosfære.

– Det gleder jeg med veldig til, og jeg er sikker på at det blir veldig morsomt. Når det gikk så som så på hjemmebane er det klart at Sverige er det neste målet, sier Evjen som før den tid skal varme opp med den tradisjonsrike landskampen i bilcross kommende helg.