Tøff men godkjent helg for Andreas

Rallycross photos © QNIGAN.COM 2014
Andreas Bakkerud tok seg søndag 15 plasser opp på sammenlagt listen i den Franske VM runden i Loheac. – Det var godt å vise at vi fortsatt kan slå alle, og være raskest igjen. Å kjøre oss opp fra 23 til 8 er jeg utrolig godt fornøyd med. Samtidig er det surt å være marginer unna en ny finale, forteller Bakkerud.

 

Bakkerud og hans Ford Olsbergs MSE team leder nå VM team-mesterskapet med 12 poeng. – Det er to VM titler som skal deles ut og jeg er fortsatt med i kampen om medalje i førermesterskapet og leder teammesterskapet. Derfor er det mye igjen å kjempe for utover høsten, og vi har fortsatt 4 løp igjen.

Tøff helg:
Mange ti-talls tusen tilskuere var tilstede i helgen, og laget en vanvittig atmosfære og trykk på tribunen. Startfeltet er også et av årets aller sterkeste og det ble en tøff helg for mange av førerne.

Med to dårlige starter i Lørdagens omganger, havnet Bakkerud dermed langt bak allerede første dag og lå på en 23 plass. I søndagens omgang fungerte startene perfekt og med en 1. og 2. tid og dermed klatrer Bakkerud 15 plasser i sammendraget til en 8 plass. I semifinalen ble det tøft i første sving, og Bakkerud fullførte på en fjerde plass – akkurat utenfor en finaleplass.
– Mine feil i går fulgte oss i dag også, og dermed ble det tøft å ta seg til en finale i dag.
Det var godt med en seier i fjerde omgang, og det viser at vi har farten som kreves for å være helt i toppen.

Helgens løp ble vunnet av Petter Solberg foran Bakkeruds teamkompis Reinis Nitiss og Timmy Hansen. – Det er viktig for rallycrossen i Norge at Petter er helt i toppen, og det er bare å gratulere han med den tredje seieren i år, hans kjøring har vært bra i år, forteller Bakkerud.

Neste løp for Bakkerud er 20-21. September i Tyske Buxtehude utenfor Hamburg, etterfulgt av Franciocorta i Italia helgen etter 27. – 28. September.