Tøff, men god sesongstart for Syversen

S_Syversen_16_05

Simon Syversen hadde i helgen sin sesongåpning i RX Lites på mektige Hockenheim i Tyskland. Selv om ikke finalen gikk helt som planlagt da Simon måtte bryte, var det mye positivt å ta med seg fra årets første løp.

Da VM runden i rallycross ble arrangert sammen med DTM, Porsche og Audi TT cup, ble alle de innledende omgangen kjørt allerede på fredag. Simon og resten av teamet var spente på å se hvordan de lå an i forhold til konkurrentene.

«Jeg var ganske spent før vi startet, da jeg ikke har fått konkurrert noe tidligere i år. Men vi fikk fort bekreftet at alt arbeidet vi har lagt ned i vinter, og det tempoet vi har hatt på testene nå før sesongstart er bra nok til å være med å kjempe i toppen!»

De innledende omgangene var preget av mange tette fighter og noe nerver, men Simon viste tidlig at han blir en å regne med i årets sesong. Etter en 6 tid i første omgang ble han litt for ivrig i andre omgang og tjuvstartet. Dette førte til et 3 sekunders tidstillegg. Allikevel kjørte Simon inn til en 4 beste tid. I tredje omgangen ble det en 5 tid etterfulgt av en 3 tid i den fjerde og siste omgangen. Noe som holdt til en 5 plass sammenlagt.

I semifinalen var Simon en liten stund oppe på 2 plass, men måtte gi slipp da han skled ut i en sving. Like etter ble ruta sprutet ned med gjørme, og da vindusviskerne ikke fungerte ble siktet veldig begrenset. Til tross for utfordringene beholdt Simon roen, og fullførte inn til en meget sterk 3 plass. I finalen fikk Simon en kanonstart fra den bakerste rekka og var oppe på 3 plass ut av den første svingen. Men med en meget aggressiv konkurrent bak seg ble Simon skjøvet ut av banen, og måtte gi ifra seg plassen. Like etter røk giroverføringa og Simon måtte dessverre bryte finalen.

«Selv med litt tekniske problemer og hard behandling fra konkurrentene er jeg godt fornøyd med sesongstarten. Jeg har fått bekreftet oven for meg selv og de andre at tempoet er bra nok til å være med å kjempe i toppen. Det at jeg får en del juling ute på bana er en del av gamet. Neste gang kan det hende at jeg får kjøre i fred i front, mens de bak blir liggende og fighte. Jeg har uansett fått et godt grunnlag å bygge videre på for resten av sesongen.»

Neste løp arrangeres allerede neste helg i Mettet i Belgia. Løpet blir vist på NRK, og forhåpentligvis vil Simon igjen være med i toppen.