Tøffe tak for Bakkerud

VM-runden i Portugal ble ikke den solskinnshistorien som Andreas Bakkerud håpet på, men litt historie ble det:

– Jeg har vel aldri vunnet alle heat i innledende kvalifisering, og vært så langt nede på totallisten. Jeg har aldri likt å bruke ordet uflaks, men for denne helgen passer det kanskje, forteller Bakkerud. 

Helgen i Portugisiske Montalegre inneholdt hele følelses registret, og store opp- og nedturer for den blide bergenseren. – Jeg var først I mål på alle mine fire heat, men det vi kanskje kan kalle uflaks gjorde det til en tøff vei fram til semifinale.

Det startet på verst mulig måte for Bakkerud, da en feil i kommunikasjon med spotteren i Q1 gjorde at han misset alternativet, som gir en tids straff på 30 sekunder, i et heat han kjørte meget godt. En punktering i Q2 ødela sjansene for god tid der tross overlegen heatseier på tre hjul. I Q3 var banen ny-vannet, og forholdene for de senere heat ble bare bedre å bedre – og dermed også tidene. Dermed var det i Q4 det virkelig gjaldt:

– Jeg har vært i slike situasjoner mange ganger i min karriere, der det har sett skikkelig mørkt ut med å nå en semifinale, men vi har gang på gang slått tilbake.
Før Q4 var jeg nummer 18 sammenlagt, og jeg må ærlig innrømme at jeg tenkte at dette kanskje ble i tøffeste laget. Samtidig er dette rallycross, og du må gi ditt ytterste hver eneste gang du har sjansen!

Og tok sjansen gjorde Bakkerud, og viste igjen at han kan slå hardt tilbake, uansett hvor håpløst det ser ut. Med seier i Q4, tok han de nødvendige poengene til å klatre helt opp på en 10 plass på totallisten og sikret dermed en semifinale plass. Der var det samme taktikk som gjaldt – å gi den ene sjansen alt:

– Jeg hadde en plan om å gå på innsiden i første sving og komme ut som nummer to. Det gikk nesten, men det ble en smell bakhjul mot bakhjul med en av mine konkurrenter – og dermed røk hele bakstillingen min, og da var det sluttkjørt, forteller Bakkerud som ikke henger med hodet:

– Jeg følte meg bra hele helgen, og digger å kjøre på banen her i Portugal. Resultatet i Q4 viser at vi kan være helt øverst når ting stemmer for oss. Jeg ser allerede fram til å komme tilbake hit igjen neste år! Fansen, stemningen og alt her er helt topp! Vi får bare håpe at vi lykkes bedre i 2018, avslutter Bakkerud.

Neste VM-runde går om bare to uker i tyske Hockenheim.