Tøft løp for Veiby i Tyskland

O_C_Veiby_15_Estring
Ole Christian Veiby hadde marginene mot seg under andre EM-runde i rallycross, og røk ut etter semifinalen. Det er likevel bra nok til at han henger med i toppen sammenlagt. Før de tre siste EM-rundene ligger han på tredjeplass.

– Dette var skuffende. På denne banen er det så lite som skiller suksess og fiasko. Jeg vil likevel ikke kalle helga en fiasko, for vi fikk med oss så mange poeng fra de innledende heatene at vi ligger på tredjeplass i sammendraget, sier Ole etter EM-runden i Estering i Tyskland.

19-åringen, som kjører for Vokswagen Team Sweden, hadde en litt rattrusten start i sin Volkswagen Polo RX Supercar under EM-runden i Estering i Tyskland. Han merket godt at det er over en måned siden han sist konkurrerte, og da var det i rallysammenheng.

– Jeg synes det tok for lang tid før jeg fikk opp tempoet jeg ønsket, sier Ole, som ikke var hemmet av bruddet i hånda. Onsdag fjernet han nemlig gipsen.

– Nei, hånda fungerte overraskende bra, så den kan jeg ikke skylde på, sier han.

Selv om han ikke var fornøyd med kjøringen i de første innledende omgangene, fikk han opp tempoet etter hvert, og var tredje beste fører før semifinalen. Og det ble et meget jevnt og spennende semifinaleheat. På forhånd spådde unggutten fra Kongsvinger at den første svingen ville bli avgjørende, og det fikk han rett i.

– Jeg fikk ingen perfekt start, og la meg bak Tommy Rustad inn i den første svingen. Men jeg ble presset ut til siden, og havnet bak i feltet. Jeg kjørte meg opp til en fjerdeplass i semifinalen, men dessverre holdt ikke det til finale, sier Ole.

Selv om han er skuffet over helgens konkurranse, kan han likevel glede seg over at han fikk med seg bra med poeng i sammendraget hjem, takket være gode tider i de innledende heatene.

– Målet før sesongen var EM-medalje, og selv om jeg tapte terreng til Tommy Rustad og Jérôme Grosset-Janin i sammendraget, ligger jeg godt an til å ta medalje. Mye kan fortsatt skje – vi er ikke en gang halvveis i mesterskapet. Det gjelder å være skjerpet i hvert eneste løp, påpeker han.

Neste EM-runde kjøres i Norge i slutten av august. Løpet er i Hell i Nord-Trøndelag, på en bane Ole ikke har kjørt tidligere.

– Det hadde det vært moro å slå tilbake med en seier på hjemmebane, sier han med et smil.

Men først venter VM-runden i Høljes i Sverige om 14 dager.

– Jeg kjørte i Høljes i fjor, og den folkefesten som venter oss der er helt ubeskrivelig. Det tror jeg blir sesongens høydepunkt. Mange tusen nordmenn tar turen dit, og jeg vil anbefale alle som har muligheten til å ta turen over svenskegrensa for å oppleve stemningen, sier Ole.