Tok dobbeltseier i Shortcar

shortcarjohansen.jpgI fjor ble han nummer tre i NM i sin aller første sesong i Shortcar. Etter to runder leder Sivert Johansen årets mesterskap.

Målet for Sivert Johansen foran denne sesongen, var å ta en løpsseier, noe han ikke greide i fjor. I helgen vant NAF Nordre Vestfold-føreren asfaltløpene på Vålerbanen både lørdag og søndag. Dermed leder han også NM, og må justere målsettingen.
-Har fått ett veldig godt utgangspunkt i NM, og tenker at dette er en god mulighet som jeg må ta vare på gjennom mesterskapet, sier han, som peker på at gode forberedelser er noe av årsaken til de gode resultatene.

-I fjor kjørte jeg mitt aller første løp i Shortcar på Vålerbanen og visste ingen ting. Til dette løpet hadde vi forberedt oss godt, og jeg hadde med meg erfaringene fra i fjor, og både både bil, team og utstyr var forberedt for å kunne yte topp innsats.

Også andre plassen var det samme fører som la beslag på begge dager, nemlig Anders Hoffart Bøhn. Etter ett løp i 2010, kjørte også han sin første sesong i fjor og ble nummer fire sammenlagt. Nå ligger han altså på sølvplass etter to runder.
-Veldig godt fornøyd med dette, og Sivert Johansen var det lite å gjøre med i helgen, sier Anders Hoffart Bøhn, som kjører for NMK Modum & Sigdal.
Han blir mer usikker når han ser frem mot neste løp i NM-serien, som er rallycross på Bollandsmoen på Melhus første helga i juni.
-Satser på å gjøre det bra og sanke poeng på asfaltløpene, rallycross har jeg ikke kjørt før og har en del å finne ut av, men jeg tror det blir artig og nok mer intenst.

Eirik Løvåsen fra KNA Klepp ble nummer tre på lørdag, mens NMK Gardermoen-føreren Gaute Øren ble tredjemann søndag. Øren tok i fjor sølv i NM, og gir klart uttrykk for at han liker seg best på pallen.
-De unge nye førerne som kommer til i Shortcar kjører fort, og på lørdag greide jeg rett og slett ikke å holde følge, sier Gaute Øren, som likevel kunne klatre opp på pallen på søndag.
-Totalt sett litt under pari for meg, men likevel en grei start på sesongen.
Per Anders Johansen gikk helt til topps i fjor, i år begynte det med tekniske problemer allerede på fredag.
-Rasa motoren allerede på treningen fredag, og ødela en felg og punkterte på søndag, så det ble vanskelig, sier han, som i tillegg stort sett måtte kjøre med høyrearmen.
-Skadet venstrehanda i påsken, og selv om det gikk greit gikk noenlunde greit å kjøre var det ikke optimalt.