Tok sine første etappeseire i VM

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2014 - Wales Rally GB
Ole Christian Veiby stilte til start i Wales Rally GB med det beskjedne målet om å lære seg løpet og etappene. Likevel kunne 18-åringen reise hjem fra årets siste VM-runde med to etappeseire i sin klasse.

Kongsvinger-gutten debuterte i VM-sammenheng under forrige VM-runde i Spania. Men med motorhavari allerede på den tredje fartsetappen, ble det en kort debut. Rallytalentet slo desto sterkere tilbake da årets siste VM-runde ble avviklet i Wales i helgen, og han avsluttet løpet med å være raskeste bil i sin klasse – WRC3 – på to av etappene.

– Dette var en morsom opplevelse. Jeg kjørte kontrollert gjennom hele løpet, og hadde ikke annet mål enn å komme meg gjennom for å få erfaring med tanke på neste år. At jeg skulle klare å holde tempoet til de raskeste bilene i junior-VM er selvsagt godt å ta med seg, sier Ole, som har med seg Anders Jæger som kartleser i sin Citröen DS3 R3T.

Selv om målet var å fullføre løpet, hadde de bestemt seg for å skru opp tempoet ett hakk før de avsluttende etappene søndag, og det ga umiddelbart resultater. De norske guttene var raskeste WRC3-bil både på SS19 og SS22.

– Utrolig moro å få bekreftet at jeg henger med på tempoet til de beste i junior-VM. Selv om jeg denne helgen har vært opptatt av å ikke måle meg med de andre førerne i klassen, er det selvsagt moro å være raskeste bil i klassen på to av etappene, sier han.

Han forteller at det ble et svært lærerikt løp, som gikk helt etter planen. Han fikk også erfare at Wales Rally GB er like utfordrende som han hadde hørt om på forhånd.

– Veiene er våte og til dels svært gjørmete – og da blir det selvsagt glatt. Vil du for mye her, så drar du av. Dette er et løp som det er en stor fordel å ha erfaring fra, og nå vet jeg enda bedre hva som venter meg neste år, sier Ole, som fortsatt holder kortene tett til brystet med tanke på hva neste år vil bringe.

– Men jeg kan si så mye som at neste år kommer til å by på mye bilkjøring i form av både rallycross og rally, sier han med et lurt smil.